Tämä on kosinta. Lasse Lehtinen on viime päivinä peräänkuuluttanut sosiaalidemokraattiselle puolueelle uusitusta, uutta puheenjohtajaa ja uutta nimeä.

Olen aina (tai ainakin usein) samoilla linjoilla Lassen kanssa. Hän on moderni demari, joka olisi istunut hyvin esimerkiksi Tony Blairin ”uuteen” Labouriin.

Pelkään vain pahoin, että SDP ei pysty lähivuosina uudistumaan. Siitä on valitettavasti tullut Suomen konservatiivisin puolue, joka karsastaa kaikkea uutta ja suojelee kaikkea vanhaa.

Minulla ei ole mitään ongelmia esimerkiksi Tölö Unga Socialister -liikkeen kanssa. Sieltä löytyy paljon hyviä tyyppejä, joiden maailmankatsomus on kansainvälinen ja liberaali.

Jos SDP ei siis muutu lähiaikoina, niin ehdotan, että Lasse liittyy Suomen moderneimpaan puolueeseen, eli Kokoomukseen. Naispuolista puheenjohtajaa en voi taata, mutta nuorta verta kuitenkin. Jyrkissä riittää verta vielä moneksi vuodeksi.

Tänään kävin läpi lobbausraporttia ja vastavuoroisen tunnnustamisen asetusta virkamiesten kanssa. Hyödyllinen päivä.

Nyt istun Brysselin kentällä matkalla Helsingin kautta Turkuun. Huomenna luento Kakskerrassa, pari haastattelua ja kierros Golfia. Lauantaina Ruisrock!

Comment

required