Hiihtoloma Sveitsin Verbierissä on takanapäin. Ensimmäistä päivää päätteen äärellä. Sormet totuttelevat vielä näppäimistöön. Uutispimento on ollut melkein täydellinen.

Viikon tärkein ja samalla hienoin tapahtuma oli Nicolas-veljeni ja hänen vaimonsa Karinin kaksoistyttöjen syntymä. Tytöt syntyivät 22. maaliskuuta. Molemmat painoivat yli kolme kiloa! Kaikki voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

Karin ja tytöt pääsivät kotiin sairaalasta eilen. Voin vain kuvitella, miten heidän perhedynamiikkansa muuttuu. Kahdella vilkkalla pojalla (Thomas 5v. ja Sebastian 3v.) ja yhdellä jo rauhoittuneella kultaisella noutajalla (Lukas 9v.) on vähän ihmettelemistä, kun perheeseen liittyy kaksi pientä tyttövauvaa. Vauhtia piisaa.

Hiihtoreissumme oli kaikin puolin mainio. Ryhmä oli loistava. Ei tuollaista matkaa voisikaan tehdä muutakuin relan porukan kanssa. Yhdeksän aikuisen ja kuuden lapsen uusioperhekonsepti toimi erinomaisesti ja kolhoosihenki oli hyvä. Kokkailut ja lastenhoidot hoituivat joustavasti. Kaikki ehtivät myös hiihtää, telluilla ja snoukkailla. Emieliekin oli ensimmäistä kertaa suksilla. Hänen uusi kaverinsa, Luna (4v.), näytti hienosti esimerkkiä.

Rauhallista aikaa ei pahemmin ollut, pitkistä yöunista puhumattakaan. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut. Tai no kaikkihan riippuu siitä, miten ”menon” määrittelee. ”Villeimpänäkin” iltana menimme nukkumaan jo klo. 23.00. Niin ne ajat vain muuttuvat…

Lasten nukkumaanmenon jälkeen juttelimme niitä ja näitä lapsiperheiden arjesta ja maailmanmenosta. Meitä kaikkia yhdisti myös se, että tasapainoilemme jatkuvasti työn ja perheen välillä.

Kaiken kiireen keskellä ystävien tapaaminen tahtoo aina jäädä vähemmälle. Tämäntyyppiset matkat ovat omiaan korjaamaan tilannetta. Kun pääsee Alpeille rauhoittumaan hyvien ystävien seurassa, niin jaksaa taas loman jälkeen puuhastella töiden parissa.

Pääsiäisen jälkeinen viikko on rauhallinen. Meillä on ainoastaan ulkoasiainvaliokunnan kokouksia. Niiden ohessa yritän kirjoittaa pari rästijuttua ja Ilta-Sanomien kolumnin. Kolumnissa tulen keskittymään viime viikon huippariin ja Ranskan ongelmiin.

Comment

required