On vasta tiistai-ilta ja tuntuu kuin olisi koko viikon painanut. Eilinen yökirjoittelu taitaa painaa päälle. Sen tulos huomisessa Hesarissa.

Koko päivä meni taas tukka putkella. Kaikki kolme valiokuntaani kokoontuivat.

Perustuslakivaliokunnassa esittelin ajatuksiani lobbaamisesta. Valmistelen aiheesta raporttia. Siitä enemmän tuonnempana.

Sisämarkkinavaliokunnassa puolustin ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja rahan vapaata liikkumista. Viimeistelimme nimittäin ranskalaisen kollegani Jacques Toubonin raporttia sisämarkkinoiden tulevaisuudesta.

Jacques on huumorimiehiä ja piti Sarkozylle suunnatusta herjastani, joka näytti mukavasti ylittäneen Financial Timesin uutiskynnyksen. Jonkunhan näitä sisämarkkinoita pitää puolustaa…

Lounaalla osallistuin Belgian ulkopoliittisen instituutin aivoriiheen Euroopan parlamentin tulevaisuudesta. Meitä oli suppea porukka. Paikalla muun muassa Belgian entinen EU-suurlähettiläs Philippe de Schoutheete.

Iltapäivällä oli sitten varainvalvontavaliokunnan vuoro. Toimin tänä vuonna komission vastuuvapauden varjoraportöörinä. Euroopan parlamentissa on kaksi himoittua budjettiraporttia. Yksi niistä on EU:n budjetti, josta tänä vuonna vastaa Kyösti Virrankoski.

Toinen niistä on komission rahankäytön vastuuvapaus. Tänä vuonna siitä vastaa tanskalainen Jörgenssen, ja meikäläinen siis varjona. Ensi vuonna komission vastuuvapausraportti osuu sopivasti meidän EPP-ryhmälle.

Illalla poikkesin tavanomaisesta ja osallistuin neljän suomalaistoimittajan läksiäisiin. Hesarin Petteri Tuohinen, FST:n Jonas Jungar, Kauppalehden Jari Peltola sekä Kalevalle ja Turun Sanomille työskentelevä Maija Lapola ovat lähdössä takaisin Suomeen.

Oli jotenkin vähän haikea olo. Kaikki neljä ovat tehneet loistavaa työtä EU-tiedottamisessa. Ja onhan se tietenkin vähän niin, että vuosien mittaan sitä kaverustuu – varsinkin kun asuu ulkomailla.

Jari, Maija, Petteri ja Jonas.

Virkamiesaikoina teimme paljon yhteistyötä, usein ”taustana”. Meppinä kuviot tietenkin vähän muuttuivat, mutta eivät oleellisesti.

Läksiäsisissä oli kiva nähdä paljon tuttuja. Muun muassa Olli Rehn ja EU-suurlähettiläämme Eikka Kosonen kunnioittivat nelikkoa läsnäolollaan. Hieno homma.

Comment

required