Sain silitettyä seitsemän paitaa. Merkki siitä, että edessä on seitsemäin päivän reissu. Huomenna Brysseliin luennoimaan Belgian suurlähettiläspäiville ja Suomen EU-edustustoon. Torstaina Etiopian Addis Abebaan, jossa lobbaan kolmen päivän verran Suomen YK-turvaneuvostokampanjaa ja rauhanvälitystä Afrikan unionin huippukokouksessa.

Sieltä takaisin Brysseliin sunnuntaina. Vuorossa EU-ulkoministerikokous. Brysselistä suoraan Kuopioon ensi viikon tiistaina.

Tänään vieraana oli Naton Afganistanin operaation siviilipuolen pomo Mark Sedwill. Loistava tyyppi. Kävimme läpi Afganistanin tilannetta ja vastuun siirtoa.

Aamulla keskustelin meidän erinomaisen lehdistö- ja kulttuuriporukan kanssa, joka on kokoontunut Helsinkiin viikoksi. Tapasin myös vanhan kaverini Reijo Kemppisen. Olemme hyviä ystäviä jo Suomen EU-jäsenyyden alkutaipaleelta. Reijo on nykyään yksi korkeimmista EU-virkamiehistämme Brysselissä.

Lounaaksi ehdin alustamaan EU-suurlähettiläille. Aiheena seuraavien viikkojen matkakalentirini, eilinen pommi-isku Moskovan kentallä, Valko-Venäjä ja Venäjä. Suurlähettiläitä kiinnosti tietenkin myös Suomen vaalitilanne.

Nyt nukkumaan. Huomenna taas aikainen herätys.

Mark Sedwill (kuva: Eero Kuosmanen)

Comment

required