Terveisiä Istanbulin kentältä. Eilinen päivä vietettiin Antalyassa kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kokouksessa.

Minulla taitaa olla tasan yksi työn ulkopuolinen luottamustehtävä. Olen nimittäin ollut mukana kampanjoimassa Lahden pohjoismaisten lajien MM-kisoja vuodelle 2015.

Eilen kampanja huipentui Lahden kisahankkeen presentaation täällä Turkissa. Kilpailijamme ovat Ruotsin Falun, Puolan Zakopane ja Saksan Obersdorf.

Kampanjan tekeminen on ollut todella kivaa. Eilisen show’n vedimme yhdessä maajoukkuehiihtäjä Jesse Väänäsen kanssa. Siinä on muuten mahtava kaveri. Sporttinen, mukava ja fiksu.

Jesse Väänäsen kanssa Lahden kisaständillä

Kampanjatiimi on ollut laaja. Lahden kaupunki, Lahden hiihtoseura, hiihtoliitto ja moni muu on ollut vahvasti mukana talkoissa. Myös Helsinki on mukana. Aiomme nimittäin järjestää sprinttikisan Olympiastadionilla! Sinne vaan 40 000 muun katsojan joukkoon hurraamaan.

Lahden kisahankkeen kampanjatiimiläisiä

Subjektiivinen mielipiteeni on, että Lahti on kaikilla mittareilla mitattuna paras ehdokas. Puitteet, infra, hiihtokultturi, kokemus, tunnelma ja yleisömäärät ovat maailmanluokkaa. Sokerina pohjalla Vierumäki urheilijoiden kisakylänä.

Kampanjakonseptimme oli BIG, eli Biggest, most Inspiring ja Greenest. Tässä perusviestimme. Kisaesitteestä sivulta 8 löydät tervehdykseni ja lupaukseni, jos Lahti saa kisat…

FIS:n hallitus äänestää kisapaikasta huomenna. Tulos julkaistaan kello 19.00. Jännittää. MM-kisat olisi iso juttu talviurheilulle, Lahdelle ja Suomelle.

Huomenna selviää myös kuulunko kisalobbarina Putinin vai Obaman kastiin…Putinhan ”voitti” Sotshin ja Obama ”hävisi” Chicagon.

Asuun homma ei ainakaan kaadu. Meillä oli meinaa aika retee ”Kauniasten kansallisasu”, eli klubitakki ja harmaat housut. Kokonaisuuden kruunasi oranssi Lahti-brodeeraus rintapielessä.

Comment

required