Pari päivää on taas mennyt sellaisella vauhdilla, että ei meinaa itsekään pysyä perässä. Huomaan, että kaikki menee hyvin silloin kun ei ole iltatilaisuuksia. Tällä viikolla niitä on ollut kolme. Ammatinvalintakysymys…

Eilen agendalla oli tukku tapaamisia, joissa aiheina kilpailukyky, Suomen EU-politiikka, EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka, Suomen maabrändihanke, Itämeri ja Venäjä.Globaaliosaston apulaisosastopäällikkö Ilkka Heiskasen kanssa talon sisäaulaa ihastelemassa

Tänään aamu alkoi ulkoministeriön globaaliosaston kierroksella. Oli hienoa tavata osaston väkeä ja saada briiffi eri yksiköiden työtehtävistä.

Ennen ulkoministeriö oli ulkoministeriö. Hoidettiin vain suhteita ulkovaltoihin. Nykyään tehtäväkentta on paljon, paljon laajempi, koska ulko- ja sisäpolitiikka (esimerkiksi ympäristö, energia ja ilmasto) kulkevat käsikädessä.Osaston väen kanssa kättelemässä

Tänään tapasin myös Kiinan suurlähettilään, rouva Ma:n. Meillä oli hyvä, avoin keskustelu, jossa käsittelimme Kiinan maanjäristystä, olympialaisia, talouskysymyksiä ja dialogia Tiibetin kanssa. Suurlähettiläs Ma puhuu täydellistä Suomea. Impressive!

Ennen ryhmäkokousta ja kyselytuntia sain briiffit Gulf-maista, ensi viikon EU:n ulkoasiainneuvostosta, huomisesta EU-ministerivaliokunnasta sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisesta valiokunnasta.

Tapaaminen Kiinan suurlähettiläs Ma Keqingin kanssa

Tapasin myös Yhdysvaltain uuden suurlähettilään, Barbara McDonnell Barrettin. Hän luovutti valtuuskirjeen kopiot ja keskustelimme lyhyesti Suomen ja USA:n suhteista.

STT:lle annoin pidemmän haastattelun, jossa käsittelin Venäjää. Se julkaistaneen ylihuomenna.Barbara McDonnell Barrettin tapaaminen

Ennen illallispuhetta piipahdin Kirsi Pihan uuden viestintätoimiston avajaisissa. Toimiston nimi on Ellun Kanat! Mahtava nimi.

Olin illallispuhujana noin 90-hengen amerikkalaiselle porukalle, joka oli matkustanut tutustumaan Suomeen Seattlesta saakka. Tämä on tärkeä osa sitä työtä, jota yritän parhaani mukaan tehdä Suomen brändaamiselle. Toivottavasti meni hyvin.

Päivällä tuli myös raporttia Georgian parlamenttivaaleista. Vaalit ovat menneet rauhallisesti, mikä on hieno asia. Tästä enemmän huomenna. Nyt pitää mennä vielä lukemaan huomisen paperit ennenkuin Nukkumatti tulee kylään.

Comment

required