Arvoisa blogin lukija,
Economist-lehti otti kesän aikana yhteyttä. He toivoivat, että bloggaisin heidän kotisivuillaan syyskuun ensimmäisen täysistuntoviikon aikana. Olin tietenkin imarreltu ja odotan innolla mahdollisuutta.
Samalla rupesin taas miettimään tämän blogin luonnetta. Mielestäni nettipäiväkirja otti harppauksen eteenpäin kun muutin sen oikeaksi blogiksi tämän vuoden tammikuussa. Tämä ei johtunut minusta, vaan teistä!
Teidän kommenttinne ovat olleet tämän blogin suola. Ne ovat antaneet lisämotivaatiota kirjoittamiseen ja ylipäätään kotisivujen ylläpitämiseen.
Välillä olemme saaneet aikaan vilkkaita keskusteluja. Välillä olemme ottaneet iisimmin. Välillä olemme pysyneet asiassa. Välillä olemme lähteneet sivupoluille. Joka kerta olemme oppineet jotain uutta.
Olen muutamaan otteeseen yrittänyt kirjoittaa samalla sykkeellä englanninkielistä blogia. Yritykset ovat joka kerta tyssähtäneet. Kahden blogin ylläpitäminen ei kertakaikkiaan tunnu onnistuvan, vaikka kuinka samoista aiheista kirjoittasikin.
Mielestäni mepin työ on määritelmällisesti kansainvälistä. EU:ssa on 483 miljoonaa kansalaista 27:stä maasta. Käymme dialogia 23:lla virallisella kielellä. Jokaisen jäsenmaan kansalainen voi oppia jokaisen jäsenmaan kansalaiselta.
Suomi on pieni ja etäinen maa. Tottakai meidät tiedetään, mutta harvat meidät tuntee. Tässäkin ammatissa saa tehdä hartivoimin töitä sen eteen, että Suomi pysyy ylipäätään EU:n kartalla. Mitä enemmän Suomi ja suomalaiset ovat esillä sen parempi.
Tätä taustaa vasten olen yhdessä tiimini kanssa miettinyt miten saisimme lisävauhtia tuolle kansainväliselle puolelle. Seuraavassa tulee ehdotus, josta kuulisin mielelläni mahdollisimman monen blogilukijan kommentin joko omalla nimellä tai nimerkillä.
Miltä kuullostaa jos kirjoittaisin suomenkielisessä blogissa välillä myös englanninkielisiä merkintöjä? En tiedä monta niitä viikossa tulisi, mutta muutama ainakin.
Taka-ajatuksena on, että saisimme mukaan enemmän ”ulkomaalaisia” lukijoita ja kommentoijia. Se voisi rikastuttaa keskusteluamme entisestään ja tuoda siihen uusia näkökulmia. Samalla me voisimme ikäänkuin tehdä suomalaisia näkemyksiä tutuksi.
Minulla ei ole hajuakaan ottaisiko tämä ajatus tuulta purjeisiin, mutta yrittäähän aina voi. Mitä olet mieltä?
PS. Näillä sivuilla on päivittäin noin 900-1000 kävijää (lomien aikana toki vähemmän). Saan parlamentin käytävillä usein positiivista palautetta kotisivujen ulkoasusta ja sisällöstä. Samalla kuitenkin toivotaan, että englanninkielinen osio olisi aktiivisempi.