Kvasihistoriallinen päivä ensimmäisen kauden mepille. Budjetinvalvontavaliokunnassa hyväksyttiin kauden toinen mietintöni. Tällä kertaa kyse oli ”muiden instituutioiden” vastuuvapaudesta. Puolesta 20, vastaan 3 ja tyhjää 1. Ei mietintö varmaankaan maailmaa mullista, mutta toivon mukaan se parantaa EU:n toimielinten valvontaa.

Muutama EU-vastainen meppi yritti lopussa vielä nostaa esille erään alueiden komiteaan liittyvän henkilöstökysymyksen. Torjuimme yrityksen, koska emme halunneet, että henkilöstöasioilla tehdään politiikkaa.

Äänestysten jälkeen menin sisämarkkinavaliokuntaan, jossa puhuimme jälleen kerran palveludirektiivistä. On sinänsä hyvä, että keskustellaan, mutta nyt olisi jo aika pistää paperia pöytään. Parlamentti on jäänyt auttamattomasti jälkeen komission ja neuvoston tahdista asiassa. On jo aika aloittaa yksityiskohtaisten muutosehdotusten käsittely.

Viikon loma lähenee. Huomenna vielä tiukka meppikiertuepäivä Espoossa. Ohjelmaan kuuluu kolme lukiovierailua, kaksi haastattelua, kaksi palaveria ja yleisötilaisuus Isossa Omenassa…ja sitten 10 päivän lomalle.

Comment

required