Mukava talvinen viikonloppu. Hiihtoa, pulkkamäkeä, kavereita, lenkkeilyä ja löhöilyä.

Lauantaina kävin ampumassa 24h Endurance-juoksun lähtölaukauksen Esport Areenalla. Hurjaa porukkaa. Noin sata juoksijaa osallistui 24 tunnin juoksuun. Tulokset löydät tästä.

Pidän kyllä kestävyyslajeista, mutta 24 tunnin suoritukseen minua ei saisi raahamallakaan. Nostan hattua kaikille osallistujille.

Perjantaina Helsingin urheilulääkäriaseman kuntotestissä. Tällä kertaa vuorossa oli maksimitesti juoksumatolla. Viime vuonnahan tein Vierumäellä yhden testin pyörällä ja toisen valojäniksen perässä.

Tällä kertaa testaajina olivat Juha Peltonen, Jyrki Aho ja Maija Kopo. Suurkiitos heille. Testi oli niin sanotusti todella ammattimainen ja analyysi kerrassaan erinomainen.

Tässä muutamia tuloksia:

Pituus – 189

Paino – 81

Rasvaprosentti – 8,7

Maksimisyke – 186

Anaerobinen kynnys – 169

Aerobinen kynnys – 148

Maksimaalinen hapenottokyky – 55,7 ml/kg/min.

Luvut ovat pysyneet aikalailla samana viime syksyn jänistesistä. Rasvaprosentti mitattiin tällä keraa sellaisella superkoneella, jonka pitäisi olla pihtejä tarkempi.

Sain myös ohjeita erilaisista harjoituksista ja varsinkin juoksun tehostamisesta. Parempi tulos maratonilla edellyttää omalla kohdallani myös kovia intervalliharjoituksia, joissa mennään esimerkiksi 30 sekuntia lujaa ja pari minuuttia puuskuttaen ja taas menoksi. Pitääpä lähteä kokeilemaan.

Huomenna osallistun EU-seminaariin Finlanditalolla. Viimeistelin puhetta tänään. Pistän sen huomenna blogiin kommentoitavaksi. Luvassa ”Kymmenen teesiä Euroopasta”.

 

 

Comment

required