Keskiviikko sujahti nopeasti. Arabimaailman tapahtumien seuranta ja hahmottaminen pitivät liikkeessä. Ohjelmaan mahtui kuitenkin myös pari annosta Venäjä-asioita.

Ensin lounastin suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsevin kanssa. Meillä oli jälleen kerran hyödyllinen ja mukava keskustelu. Kyselin Venäjän arvioita ja näkemyksiä arabimaailman tapahtumista. Venäjällä on perinteistä, vahvaa pohjaa Lähi-idän asioissa.

Päivän päätteeksi suunnistin Espooseen katsomaan Espoon Hongan ja moskovalaisen TsSKA:n välistä koripallo-ottelua. Vieraana oli Venäjän varapääministeri Sergei Ivanov, joka on armoton koripallofani ja TsSKA:n kannattaja. Heitimme avauspallon yhdessä ja jännäsimme tietysti koko ottelun. Samalla tietysti ehdittiin jutella yhtä sun toista. Ivanov oli asiantunteva ja mukava keskustelukumppani, joka urheilussakin on todellinen tietäjä.

Honka pelasi upeaa peliä ja piti vieraita kovilla. Aivan voittoon se ei riittänyt ja loppunumeroiksi jäi 66-59 TsSKA:n eduksi. Honka piti kuitenkin moskovalaisia tiukilla loppuun saakka. Hienoa!

Nyt olen jo matkalla Brysseliin. Edessä on EU-ulkoministereiden kokoukseen Brysseliin. Aiheena on mikäpä muu kuin unionin eteläisen naapuruston tilanne. Valmistelemme tältä osin huomenna alkavaa EU:n huippukokousta.

Venäjän varapääministeri Sergei Ivanovin kanssa korismatsissa

Espoon Honka – TsSKA

Comment

required