Kahden viikon sisään on iskenyt harvinaisen vilkas ja kirjava kolumnisuma. Viime viikolla julkaistiin Hesarin vieraskynä palveludirektiivistä ja Nykypäivän pakina työntekijöiden vapaasta liikkumisesta.
 
Sain myös väännettyä Blue Wings englanninkielisen kolumnin protektionismista ja formulajutun maaliskuun alussa julkaistavaan Turun Sanomien formulaliitteeseen.
 
Viikonloppuna kirjoitin englanninkielisen jutun Suomen taipaleesta marginaalista Europan ytimeen. Se julkaistaan Business Finland lehdessä maaliskuussa.
 
Tällä viikolla on vielä menossa Lehtiyhtymän vakiokolumni ja ensi viikon Ilta-Sanomat. Lehtiyhtymän kolumnissa ajattelin jatkaa protektionismiteemalla ja Ilta-Sanomissa pohdiskelen muukalaisvihaa laajemmin.
 
Yritän saada kaikki kolumnit hoidettua ennen ensi viikon lomaa.
 
Nautin kolumnien kirjoittamisesta. Mitä enemmän niitä kirjoittaa, sen vauhdikkaammin ne syntyvät. Otan oppia isä-papalta, joka vääntää jääkiekkokolumneja solkenaan.
 
Kirjoitan aika tasavahvasti suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Ehkä ruotsi on silti näistä kolmesta heikon. Kun työskentelee muilla kielillä, niin prepositiot pruukaa mennä vähän sekaisin.
 
Ranskaksi ja saksaksi läppä kyllä lentää, mutta kirjoittaminen takkuaa. Onneksi käännösapua löytyy aina.
 
Yhtäkaikki kolumnointi on antoisaa puuhaa.
 
 

Comment

required