Koneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Takana ensimmäinen varsinainen työviikko. Edessä rauhallinen viikonloppu.

Vaikka tämä kaikki tuli yllättäen ja äkkiä, niin kyllä tämä hurjan hienolta tuntuu. Yhdestä unelma-ammatista toiseen. Välillä pitää oikein nipistää ja varmistaa, että olen hereillä.

Tänään vuorossa oli kolme täysin uutta kokemusta. Perjantai-aamut alkavat aina EU-ministerivaliokunnalla. Sinne kokoontuvat ne ministerit, jotka ovat lähes päivittäin EU-asioiden kanssa tekemisissä. Puhetta johtaa pääministeri Vanhanen.

Tasavallan Presidentin esittely. (Kuva: Lehtikuva)

Virkamiehenä osallistuin muutamaan otteeseen näihin kokouksiin. Nyt ensimmäistä kertaa ministerinä. Kokouksessa oli todella hyvä fiilis. Keskustelimme paljon. Kävimme läpi EU-asioita, muun muassa EU:n rahoitusjärjestelmää.

Ministerivaliokunnan jälkeen ulkoministeri tapaa usein Tasavallan Presidentin. Käymme läpi ulko- ja turvallisuuspoliittisia kysymyksiä Presidentin Linnassa. Erinomainen tapa käydä vapaamuotoista keskustelua pienessä porukassa.

Sitten oli Tasavallan Presidentin esittelyn vuoro. Koko hallitus oli paikalla. Varsinaiset esittelykohdat hoidetaan muodollisesti, mutta muutoin tunnelma oli leppoisa.

Presidentin esittely. (Kuva: Lehtikuva)

Tänään otettiin myös valtioneuvoston virallinen kuva. Virkaiältään nuorin ministeri istuu aina aivan pydän toisessa päässä, pääministeristä katsottuna. Valokuvaaja kehotti pitämään ”silmät auki ja suun kiinni”. Ei muuten ollut ihan helppoa…

Hallitus 11.4.2008. (Kuva: Valtioneuvoston kanslia)

Päivän kohokohta oli Nuorten Parlamentti 2008-istunto. Sali täynnä nuoria. Koko hallitus paikalla. Puhetta johti Sauli Niinistö. Nuoret edustajat esittivät erinomaisia kysymksiä. Ulkoministerin ominaisuudessa vastasin Nato-kysymykseen. Se oli viides vastaukseni istuntosalissa.

Jälkeenpäin järjestettiin vastaanotto koko porukalle. Hyvä meininki. Otettiin roppakaupalla kuvia ja juteltiin istunnosta. Vastanotin myös Loimaan Opintien koulun oppilaskunnan ”Kuuluisuuksien keittokirja”. Kiitos siitä!

Päivän päätteeksi kävimme vielä läpi maanantain Tukholma-vierailua ja seuraavien viikkojen kalenteria. Uskalsimme jopa hieman kilistellä ensimmäisen viikon kunniaksi. Halusin kiittää porukoita ensimmäisestä viikosta. UM on fantastinen työpaikka!

Tulevaisuuden tähdet (Kuva: Vesa Lindqvist)

Nuorten hiillostettavana. (Kuva: Vesa Lindqvist)

 

Vastaanotolla tarjoiltiin simaa. (Kuva: Vesa Lindqvist)

 

 

Comment

required