Tilanne on vähän rauhoittunut. Maanantaina oli viisi TV-juttua, radiohaastattelu ja viisitoista lehtihaastattelua. Aikamoinen rumba kuitenkin.

Tiistaina meillä oli Kokoomusmeppien ensimmäinen kokous. Olimme (tai varsinkin minä olin) kuin innostuneita ekaluokkalaisia ensimmäisenä koulupäivänä. Olisi vaikea kuvitella parempaa meppitiimiä.

Nimitimme Piitun delegaation puheenjohtajaksi. Hän on vastuussa lähiviikkojen ryhmäneuvotteluista. Jaoimme valiokunta- ja valtuuskuntapaikat. Se oli helppoa. Piitu jatkaa talous- ja rahavaliokunnassa, Ville haluaisi ulkoasiainvaliokuntaan, Eija-Riitta jatkaa mielellään ympäristövaliokunnassa ja minä toivoisin paikkaa perustuslakivaliokunnassa.

Valtuuskuntien osalta minä ja Piitu pohdimme USA ja Kiina-akselia, Ville Venäjää ja Eija-Riitta AKT-valtuuskuntaa. Kävimme kokouksessa myös läpi käytännön järjestelyjä ja päivämääriä. Heinäkuun alussa meillä on ryhmäkokous Budapestissa. Erinomainen mahdollisuus tutustua muihin EPP-meppeihin. Varsinaiset hommat alkavat Strasbourgissa 20.7. Siihen saakka jatkan virassani Suomen EU-edustustossa Brysselissä.

Tiistai-iltapäivänä suuntasimme perheen kanssa takaisin Brysseliin. Fiilis oli mahtava. Vaaliurakka on ohi. Nyt ehdimme hengähtää perheen kesken. En enää koskaan halua olla näin kauaa poissa perheen luota. Illan otimme rauhallisesti. Pestiin pyykkiä, leikittiin puutarhassa, katsottiin jalkapalloa ja syötiin pastaa. Paluu arkeen on alkanut.

Tänään oli ensimmäinen työpäivä virkavapauden jälkeen. Oli kiva olla takaisin EU-edustustossa. Työkaverit olivat järjestäneet kakkukahvit heti aamusta. Lähes koko henkilökunta oli paikalla. Porukkaa oli enemmän kuin henkilöstökokouksessa. Työkavereiden tuki on ollut fantastista alusta saakka. Se on auttanut jaksamaan.

Loppupäivä menikin sitten sähköposteja siivotessa. Sain purettua lähes 400 työviestiä. Onneksi tiedotusavustajamme Annikka oli hoitanut jo suurimman osan. Vaalisähköposti on vielä purkamatta. Siellä on myös 400 uutta viestiä. Huomionarvoista on, että ”inboxi” oli tyhjä vielä sunnuntai-iltana. Tekstiviestit sain purettua eilen. Niitä oli onneksi vain 300…

Comment

required