Lähden tänään Persianlahdelle. Vierailukohteet ovat Saudi-Arabia, Oman ja Qatar. En ole aiemmin käynyt tuolla niemimaalla, joten edessä on varmasti mielenkiintoinen matka.

Paikalliseen tapaan näemme vasta ohjelman käynnistyessä millaiseksi se lopulta muotoutuu. Joustavalla asenteella lähdetään siten matkaan. Hyvältä se kuitenkin näyttää. Kiitos kaikille, jotka ovat valmistelleet ohjelmaa.

Yksi merkittävimmistä tapaamisista on varmastikin saudien ulkoministerin kanssa käytävät keskustelut heti maanantaina. Tavoitteeni jokaisessa maassa on kuulla arvioita ja analyysia kolmeen ajankohtaiseen kansainväliseen kysymykseen liittyen.

Ne ovat Lähi-idän rauhanprosessi, Jemenin tilannekehitys sekä Iranin ydinohjelmakysymys. Kukin maa on joko avainasemassa jonkin näiden kysymyksen ratkaisun löytymiseksi tai ainakin ne kykenevät arvioimaan tulevia käänteitä.

Laajaan Lähi-itään liittyvät kysymykset ovat EU- ulkoministerikokoustemme vakioaiheita. Vierailut ovat tärkeitä myös kahdenvälisten suhteidemme kannalta.

Päivitän matkan tapahtumia viikon varrella. Nyt kohti Gulfia.

Comment

required