12 päivää vaaleihin. Ennakkoäänestys alkaa huomenna. Taas vauhdikas päivä. Aamulla nauhoitettiin ruotsinkielinen vaalikeskustelu. Väittely oli mielestäni onnistunut, vaikka välillä mentiin kyllä vähän populismin puolelle. Outi Ojala, Folke Sundman ja Satu Hassi tuntuivat olevan kanssani vähän eri mieltä. Olikohan se hyvä vai huono asia?

TV-väittelystä riensin Kokoomuksen kampanja-avajaisiin Kolmen Sepän patsaalle. Mukana minulla oli arvokasta lastia: Anneli Jäätteenmäki, Bjarne Kallis ja Sirpa Pietikäinen. Olisi pitänyt saada kuvaaja paikalle kun he nousivat ulos kampanja-autostani, jossa lukee isolla ”61 – Alex Stubb – Anna äänesi asiantuntemukselle”.

Kampanja-avauksessa oli lyhyt haastattelu. Johannes ja Elias Toepfer sekä Mika Ronkainen jakoivat tilaisuudessa materiaalia.

Lähdin melkein saman tien takaisin Radiotalolle radiohaastatteluun Henrik Laxin ja Folke Sundmannin kanssa. Mikael Franck veti ohjelmaa EU:n ja USA:n suhteista. Hyvä keskustelu, ei varsinainen väittely.

Sieltä jatkoin matkaa Espoon golfkentälle, jossa jaoin palkintoja. Kilpailu oli onnistunut. Sää suosi ja kenttä oli erinomaisessa kunnossa.

Golfin jälkeen suuntasin Sanomatalolle, jossa alkoi Hesarin ja Nelosen EU-vaalisarja. Konsepti vaikutti onnistuneelta. Olen itse vieraana huomenna Lasse Lehtisen ja Alpo Rusin kanssa. Tänään meillä oli viisi tiimiläistä siellä jakamassa materiaali: Tiina Satuli, Laura Collan, Heidi Ruhala, Mikko Hieta, Petri Graeffe ja Reetta Marttinen.

Illan viimeisen tilaisuuden järjesti Kokoomuksen Talousseura (KOTA) Ari Konttaksen johdolla. Puhuin siellä yhdessä Piitun kanssa. Paikalla oli noin 50 kuulijaa. Onnistunut tilaisuus.

Kirsi osoitti, että kampanjavastaava venyy tarvittaessa mihin tahansa. Tällä kertaa hän oli leiponut sämpylät ja tehnyt valmiita voileipiä tilaisuutta varten. Säästettiin taas rahaa. Onko kellään yhtä luovaa kamppista?

Eräs rouva ei uskonut kun kerroin, että Kirsi oli leiponut sämpylät. Kehotin häntä soittamaan Sakulle.

Päivän ainoa miinus oli meidän verkkosivut. Järjestelmäämme ylläpitävällä yrityksellä oli joku häikkä palvelimellaan ja sivu on ollut kiinni jo seitsemän tuntia. Kello on nyt 23.00. Toivottavasti saavat asian kuntoon mahdollisimman pian. Meillä on keskimäärin yli 500 kävijää päivässä. Ei näytä hyvältä jos kotisivut yskivät kampanjan loppusuoralla.

Comment

required