Koneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Loma on vihdoin alkanut.

Eilen piipahdin maikkarin aamutelkkarissa puhumassa kansanäänestyksestä. Luennoin myös EU:n tulevaisuudesta ranskalaisille, slovenialaisille, virolaisille ja suomalaisille kokoomusnuorille. Keskustelevaa porukkaa.

Ranskalaisten kanssa olin eri mieltä Turkin EU-jäsenyydestä. Minä kannatan sitä, he eivät.

Luennon jälkeen piti pelata golfia, mutta eihän siitä mitään tullut. Vettä tuli taas kuin aisaa. Kesän kaksi ainoata golfkierrosta jäivät pelaamatta. Huono säkä. Onneksi Brysselissä on 25 astetta ja aurinkoista.

Eilen tarjosin vaalitiimille illallisen ravintola Viassa. Mukava ilta, joka jatkui aamun pikkutunneille ravintola Teatterissa. Meitä oli yhteensä 27. Vauhtia piisasi.

Ehdin illan mittaan jutella kaikkien kanssa. Oli kiva muistella vaalikampanjaa ja kiittää kaikkia loistavasta panoksesta. Kirsille annoin lahjaksi sen ”legendaarisen” kitarisakuvan, josta on tehty niitä kuvamanipulaatioita.

Aiomme viettää rauhallisen perheloman. Tiistaina lähdemme Kroatiaan moikkaamaan Minnaa. Lennämme Dubrownikiin, josta siirrymme Korculan (suomeksi äännettynä ”kortsula”) saarelle. Kroatia on kuulemma loistava lomapaikka.

Muutoin vietämme lomaa lähinnä kotona. Otamme rauhallisesti. Teemme päiväretkiä ja yritän aina välillä työstää Antti Satulin muistokirjaa, jonka olen luvannut kustantajalle elokuun loppuun mennessä.

Siitä tulee mielenkiintoinen kokoelma Suomen EU-politiikkaa 1990-luvun alusta aina viime vuoden hallitusvaihtoon saakka. Kirjan toimittaminen on aina kovaa puuhaa, varsinkin kun on niin arvovaltainen kirjoittajakaarti.

Comment

required