Tänään sain kicksejä ja anti-kicksejä. Kicksejä luennosta yli 800 komission harjoittelijalle ja anti-kicksejä palveludirektiivisähläilystä.
 
Sain taas kunnian luennoida komission harkkariporukalle. Aina yhtä antoisa kokemus, siis luennoitsijalle. Tänään aiheena oli ”State of the Union”, eli unionin tila. Heitin pöytään perusteesit, joita olen tässäkin päiväkirjassa usein puinut. Turkki herätti eniten keskustelua.
 
 
Ainakin luennoitsija sai kicksejä. Kuuntelijoista en ole varma.
 
Päivän kicksiantia, oli myös luento Kymenlaakson maakuntahallitukselle. Edettiin kysymys-vastaus pohjalta. Lämmitti porukan tapa lähestyä asiota: pragamaattisesti ja suoraan asian ytimeen. He esittivät myös omia hankkeitaan, esimerkiksi liikennepolitiikan ja logistiikan sisällyttämistä pohjoiseen ulottuvuuteen. Kannatetaan.
 
Lounastauolla palaveerasin Henrik Laxin ja Paavo Väyrysen kanssa Itämeristrategiasta. Hyvä palaveri. Yhteinen sävel löytyi jo muutama kuukausi sitten. Nyt viilataan. Laxilla ja Väyrysellä jälleen kerran hyviä ehdotuksia strategian parantamiseksi.
 
Iltapäivällä meillä oli vielä poliittisen ryhmämme sisäinen palaveri palveludirektiivistä. Että raivoistutti. Raportööri Evelyn Genhardt pisti eilen ulos hävyttömän syyttelevän lehdistötiedotteen. Siinä hän oikeastaan haukkui kaikki muut ryhmät ja kehui itseään. En ole moista aiemmin parlamentissa, saati muualla nähnyt. Raportöörin pitäisi hakea kompromissia, ei tuhota sitä. Mitä jos puheenjohtajamaa käyttäytyisi tällä tavalla ministerineuvostossa?
 
Juuri nyt tuntuu siltä, että Gebahrdtilla on vain ja ainoastaan yksi tavoite: tappaa koko palveludirektiivi. Toivottavasti hän ei siinä onnistu. Se olisi jälleen kerran paha takaisku EU:lle, sisämarkkinoille, vapaalle kaupalle, talouskasvulle ja koko Euroopan parlamentille lainsäätäjänä. Kai tämä sitten on sitä politiikkaa. Jännää, mutta ei välttämättä rationaalista.
 
Ei ole varmaan helppoa suomalaisilla demareilla. Heillä on kaikilla ollut fiksu linja palveludirektiivissä. Toivattavasti paine ryhmästä ei ole liian kova. Veikkaan, että uusien maiden demareilla on samoja vaikeuksia kuin suomlaisilla.

Comment

required