Meillä alkoi niin kutsuttu keltainen viikko. Kalenteri on vedetty minimiin. Rästihommia, kirjoittelua ja matkustelua.

Kirjoitin tänään Blue Wings kolumnin. Aiheena Suomen EU-puheenjohtajuus. Viimeksi kirjoitin EU:n rajoista, Euroviisuista ja jopa Lordista (kolumni).

Huomenna on Ilta-Sanomien deadline. Kirjoitan työotsakkeella ”EU Hallelujah”. Ajattelin verrata EU:ta ja Euroviisuja. On muuten mielenkiintoisia yhtäläisyyksiä.

Keskiviikkona on meppikiertue Tampereella ja Kankaanpäässä. Loppuviikosta lähdemme perheen kanssa Englantiin Suzannen kaverin häihin.

Toivoin perjantaina, että Suomi voittaisi Euroviisut ja MM-kultaa. Vain toinen toteutui. Pahus.

Toisaalta Suomi on ainoa maa, joka on yhden vuoden aikana saanut mitalin alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kisoista, olympialaisista ja miesten lätkäkisoista. Ei hassumpi saavutus sekään.

Suomen musiikkiteollisuus on ollut nosteessa jo muutaman vuoden. Lordi vain vahvistaa tätä trendiä. Siitä tulee vielä vähintäänkin uusi Kiss.

JK. Tämä ammatti pistää aina välillä pään pyörälle. Kuulin äsken, että arvostetun A-piste ohjelman mukaan kuulun Lordi jutussa takinkääntäjiin. Palautetta on jo tullut. Kiitos siitä. Arvostan varsinkin nimellisenä.

Ei ole tapana korjailla, koska siitä jää aina selittelyn maku. Tällä kertaa halusin kuitenkin selvyyden vuoksi nostaa esille pari juttua.

Minusta Lordin lähettäminen Suomen edustajaksi Euroviisuihin oli mahtavaa. Ajatus International Herald Tribunen jutusta syntyi intoilustani lounaalla toimittajakaverini Dan Bilefskyn kanssa.

Lordi päätyi IHT:n etusivulle. Jossain taisi jutun jälkeen lukea, että ”Stubb juorusi Lordista”. Pitää paikkansa. Tein niin koska Lordi oli mielestäni paras suomalainen euroviisuedustaja vuosiin. Jos ei olisi tullut tätä kautta, niin aivan varmasti jotain muuta. Onneksi.

Puheet siitä, että olisin millään tavalla pelännyt, että Lordi olisi Suomen EU-puheenjohtajakaudelle haitallisia, ovat älyttömiä. Ehkä A-piste siteerasi erästä iltapäivälehteä, joka siteerasi Hesaria, joka siteerasi International Herald Tribunen juttua, josta oli revitty pätkä, joka ei ollut suora sitaatti.

Alusta asti veikkasin (ja toivoin) Lordille menestystä, kuten Blue Wings kolumnissani ja blogistani (sekä suomen- että englanninkielisestä) saattoi huomata.

No, se on tämmöistä välillä. Turha siitä on urputtaa, mutta oli pakko vähän tuulettaa. Pahoittelen purkausta ja selittelyä, mutta tällä kertaa se oli terapeuttista. Taidan kuunnella Hard Rock Hallelujahin kerran kuulokkeilla ja kovaa, ehkä se helpottaa.

Comment

required