Meillä on meneillään niin kutsuttu ”keltainen viikko”, eli eräänlainen vaalipiiriviikko. Omaa aikaani kulutan kirjoittamiseen, luennoimiseen ja kampanjointiin. Ja tietysti lasten kanssa hääräämiseen.

Sain viimeisteltyä Kokoomuksen raportin EU:n tulevaisuudesta, siis sen, jonka teesejä näilläkin sivuilla on kunniakkaasti kommentoitu. Jos kaikki menee hyvin, raportti julkaistaan ensi viikon perjantaina.

Sain myös kirjoitettua luvun Eurooppalaisen Suomen kirjaan. Aiheena oli EU:n rahoitus. Liityin muuten kyseiseen järjestöön vähän näin jälkikäteen. Suosittelen.

Tänään avustajani Heli Lehtonen keksi mainion kolumniaiheen. Tekstiä syntyi hintojen noususta. Eli usein kuulee väittämän, että euron myötä hinnat nousivat. Ei pidä paikkansa. Pistän kolumnin nettiin perjantaina.

Parhaillaan valmistelen huomisia Bryggen luentoja. Pitäisi puhua 5 tuntia EU:sta perustuslaillisena prosessina. Eiköhän se siitä.

Torstaina lennän (tai pitäisikö sanoa ”mie lennän”) Lappeenrantaan kampanjoimaan Jyri Häkämiehen kanssa.

Kaksi loppuhuomiota. Ensiksi, ympäristöministerit hyväksyivät komission päästötavoitteet. Jälleen kerran huomaa miten suuri merkitys on sillä taholla, joka tekee esityksen.

Suomi ajoi itsensä tällä kertaa vähän ihmeelliseen nurkkaan. Ensin suhtauduttiin nuivasti sitoviin rajoituksiin ja sitten kun ne toteutuivat niin niitä kehuttiin…

Kanta oli toki edellä mainittua nyansoidumpi, mutta tuollainen kuva koko prosessista jäi.

Tavoitteen asettamin on tietenkin vain ensimmäinen askel. Tämän jälkeen asialle pitäisi myös tehdä jotain. Se on sitten huomattavasti vaikeampaa. Kuten blogikeskustelussakin on noteerattu: olisi ehkä ollut järkevämpää tehdä selkeä aikataulu.

Tulevina viikkoina käydään lähinnä taistelua taakanjaosta. Tässä on jokaisella oma lehmä ojassa.

Toiseksi, pikkulinnut kertovat, että tänään kannattaa katsoa Maikkarin uutiset. Huhujen mukaan ohjelmassa esiintyy näiden sivujen keskustelutähtiä. Odotan innolla.

Comment

required