Viikonloppu meni hyvin, eli rauhallisesti. Puuhastelua lasten kanssa ja kunnon löhöilyä. Tuli tarpeeseen.

Olen huomannut, että Strasbourgin viikkojen jälkeen olen erityisen puhki. Täysistuntoviikkoihin ahdetaan neljä päivää kolmeen.

Tänään kävimme Laurin, Helin ja Henrikin kanssa läpi lokakuun kalenteria. On tulossa aika vauhdikas kuukausi. Välillä tuntuukin siltä, että on liian monta rautaa tulessa. Voi syyttää vain itseään… hymyillen.

Päällimmäisenä on kolme mietintöä kolmessa eri valiokunnassa – Itämeri-strategia ulkoasiainvaliokunnassa, vastaanottokyky perustuslakivaliokunnassa ja käännöskustannukset budjetinvalvontavaliokunnassa.

Näiden lisäksi lokakuu on aikamoinen reissukuukausi. Käyn kuusi kertaa Suomessa (mm. Tampereella, Porissa ja Helsingin seudulla) ja kerran Britanniassa.

Pahin stressi tulee kuitenkin akateemisista velvotteista, eli Bryggen Eurooppa-yliopiston luennoista ja eräästä Oxford University Pressillä julkaistavasta EU-tekstikirjasta. En halua päästää kumpaakaan käsistäni. Akateeminen pohdiskelu on mukava henkireikä direktiivien vääntelyn keskellä.

Kalenteriprässistä riippumatta päivä meni mukavasti. Tapasin muun muassa Loimaan kokoomuslaisia. Mukava porukka. Joukossa oli myös Eliisa Jaatinen, jonka kanssa käymme vilkasta sähköpostivaihtoa lastenhoidosta.

Testailimme myös avustajieni kanssa kotisivujen uudistuksia. Hyvältä näyttää.

Lähiaikoina tähän nettipäiväkirjaan tulee kaksi uutta palvelua: podcast (eli ääninauhoituksia esimerkiksi viikon tärkeimmistä EU-tapahtumista) ja liikkuvia kuvia (videopätkiä) Brysselin käytäviltä. Niistä enemmän tuonnempana.

PS. Tämä päiväkirjamerkintä oli yhtä painallusta vailla valmis jo iltapäivällä. Juuri kun piti painaa ”enteriä”, niin parlamentin tietojärjestelmä kaatui. Mitään ei jäänyt talteen. Semmoista se on välillä. Kyllä se kirjoittaminen täältä kotoakin toimii, varsinkin lasten nukkumaanmenon jälkeen.

 

 

 

Comment

required