Koneessa matkalla takaisin Brysseliin. Kuulokkeet korvilla – iPod soittaa kahta levyä, jotka olen luvannut arvostella City-lehdelle ensi viikkoon mennessä. Toinen levy on täyttää skeidaa, toinen rautaa.

Tänään oli meppikiertuepäivä. Paikkakuntana Jyväskylä. Taisi olla kauden kolmas keikka kauniiseen Jyväskylään.

Antti Vesala oli jälleen kerran järjestänyt erinomaisen ohjelman. Kiitollisuuden velka ei ainakaan pienentynyt siitä, että Antti rakensi ohjelman 30 opintoviikkoa sisältävän syksyn ja 2,5-kuukautisen Aarno Eemilin vaipanvaihtojen keskeltä. Respect!

Ohjelmaan kuului paikallisen YLEn radiohaastattelu, Ylioppilaslehden haastattelu ja kolme lukiota: Voionmaa, Normaalikoulu ja Lyseo. Antoisia keikkoja kaikki. Meppiä grillattiin kunnolla.

Matkan varrella tapasin myös au pairimme Emilia Jalosen Arja-äidin ja Krister-veljen. Jaloset ovat muuttivat kesällä Oulusta Jyväskylään. Kulttuurisokista on selvästi toivuttu. Mukava nähdä, että homma toimii.

Kuriiritehtäviin kuului kaksi kirjettä Emmiltä perheelle. Paluureissulle sain mukaan jääkiekkolehtiä ja suklaata. APS, eli Alex Postal Services toimii hyvin.

Sisäministereiden epävirallinen kokous Tampereella toi mukanaan hyviä ja huonoja uutisia.

Hyvät: Suomi oli progressivinen. Haluaa siirtyä määräenemmistöpäätöksiin kaikissa oikeus- ja sisäasioissa.

Huonot: Saksa ja muutama muu maa pisti liinat kiinni. Välillä ottaa päähän kuunnella tuota iänikuista marinaa ydin-Euroopasta. Ne maat, jotka mainostavat nostalgista ydintä, ovat juuri niitä, jotka ovat ensimmäisen estämässä yhteistyön syventämistä.

Viikonloppu mennee rauhallisissa merkeissä. Huomenna Emilie aloittaa baletin ja sen jälkeen on jumpan vuoro.

Eniten jännittää Ryder Cup. Ennen lentoa noteerasin, että Eurooppa johtaa aamun nelinpelien jälkeen 2,5-1,5. Lennon jälkeen sain iloviestin: Eurooppa johtaa ensimmäisen päivän jälkeen 5-3. 

Olin erityisen iloinen siitä, että Darren Clarke ja Lee Westwood voittivat. Clarkin 39-vuotias vaimo, ja kahden lapsen äiti kuoli rintasyöpään, elokuussa. Ryder Cup pelataan Clarken kotimaassa Irlannissa. Tunteellinen paluu kentille.

Aion katsella skabaa viikonlopun aikana. Ryder Cup on mahtava jännäri, jossa kaikki eurooppalaiset puhaltavat kerrankin yhteen hiileen.

PS. Ryder Cupia voi seurata Nelosella tai osoitteessa www.rydercup.com. Come on Europe!

Comment

required