Brysselissä pidän kiinni periaatteesta, että olen iltaisin kotona. Muuten en näkisi lapsia. Tänään tein poikkeuksen ja se kannatti.

Osallistuin EK:n kauppapoliittisen valiokunnan illallisille. Erinomainen iltatilaisuus. Loistava porukka. Hyvä keskustelu.

Niin ne fiilikset vain vaihtelevat päivittäin. Eilen oli huono päivä. Tänään paljon parempi. Asiaa ei ainakaan haitannut yhdeksän tunnin tukkiunet.

Iltalehden chatti meni myös paljon paremmin tänään. Keskusteluringissä oli menoa ja meininkiä. Erinomaisia kysymyksiä. Vastailin ja kommentoin sormet sauhuten. Huomenna jatketaan kello 18-19 Suomen aikaan.

Päivällä kiertelin työryhmästä toiseen hakemassa puheenvuoroja ensi viikon täysistuntoon. Tuli myös palaveerattua komission vastuuvapausraportista ja tietenkin vastavuoroisesta tunnustamisesta.

Tuosta vastuuvapaudesta tulee vielä iso juttu. Kyseessä on siis raportti, jossa parlamentti antaa (tai ei anna) vihreätä valoa komission varainkäytölle. Tämä nimenomainen proseduuri johti Santerin komission eroon Suomen puheenjohtajuuskauden kynnyksellä keväällä 1999.

Työryhmässä mielenkiintoisin keskustelu käytiin taas Euroopan parlamentin paikkajaosta. Palaan siihen tarkemmin huomenna.

 

Comment

required