Takaisin kotona päätteen äärellä. Kirja on julkistettu. Tuntuu hyvältä.

Julkistamistilaisuus meni mukavasti. Porukkaakin piisasi. Muutamille jäi vain seisomapaikkoja.

Lämmitti, että tilaisuudessa oli ihmisiä eri elämänaloilta: tutkijoita, toimittajia, virkamiehiä, avustajia, eläkeläisiä, opiskelijoita ja tietenkin WSOY:n väkeä. Olin myös otettu siitä, että futismaailma oli edustettuna: Erkki Alaja, Chrisse Forssell ja Mikael Forssell tulivat käymään. 

Varsinainen tilaisuus oli leppoisa. Kerroin vähän kirjan taustasta ja sisällöstä. Kehuin tietenkin avustajiani, joille kirja on omistettu. Kävin vähän läpi viime vuoden tärkeimpiä EU-teemoja perustuslaista palveludirektiiviin.

Keskeisin teesini oli, että EU on jatkuvaa heiluriliikettä. Nizzan neuvotteluista saakka (vuonna 2000) heiluri on liikkunut negatiiviseen suuntaan. Toivoin suunnanmuutosta 2009-10 paikkeilla.

Puhuin nationalismin ja protektionismin kasvusta ja moitin ”EU-marisijoita”, jotka ensin sitoutuvat yhteiseen päätökseen ja heti perään haukkuvat päätöstä kansalliselle medialle. Ilmiö ei missään nimessä rajoitu Suomeen. Sitä näkee kaikkialla. 

 Julkistamistilaisuudessa oli ihan mukavasti porukkaa.

Iltapäivällä meillä oli perinteinen kokoomuksen ”Eurooppa-valtuuskunta”, eli meppien ja puolujohdon yhteistapaaminen. Kävimme läpi vähän puheenjohtajuutta ja yleistilannetta ennen puolukokousta. On helppo kokoustaa, kun on hyvä yhteishenki.

Kuvassa Erkki Alajan, Chrisse ja Mikael Forssellin kanssa.

Comment

required