Lensin tänään takaisin Moskovasta. Matkalla lentokentälle ”vilkutin” pääministeri Matti Vanhaselle, joka oli menossa toiseen suuntaan. Hyviä uutisia. Puutullit lykkääntyivät 9-12 kuukautta. Hieno homma. Hyvin hoidettu Vanhaselta.

Aamulla pidin vielä lehdistötilaisuuden kansainväliselle medialle Moskovassa. Aiheena Etyj ulkoministerikokous. Valmistelut etenevät.

Iltapäivällä kävin eduskuskunnassa. Sen jälkeen kävin kahden tunnin lenkillä Jukka Viljasen kanssa. Jukka on Suomen tunnetuin ultrajuoksija.

Hänellä on plakkarissa muun muossa North Pole Marathon 2007 (juoksu), North Pole Bike Extreme 2007 (MTB) sekä Libyan Sahara Challenge 195k ultra maraton. Tuon jälkimmäisen hän juoksi Kirsi-puolisonsa kanssa.

Seuraavaksi onkin vuorossa Jäämaraton Antarktiksella. Paikalle odotetaan n.15 kilpailijaa, joista 14 (ml. Kirsi) juoksee maratonin. Jukka on ainoa, joka juoksee 100 km! Maraton juostaan 12.12.2008. Maratoonarit kiertävät parin kilsan rataa, kunnes matka tulee täyteen.

100 km juostaan 15.12.2008. Jukka juoksee 25 km rataa 4 kertaa. Mukana on reppu, jossa juomaa, geeliä, sateliittipuhelin ja hätäraketti (ja muovipussi, jos hätä yllättää..mitään ei saa jättää radan varteen, muuten tulee DNF).

Aikamoinen juoksu. Antarktis on maailman kylmin, tuulisin ja kuivin alue eli erämaa, siis ”3 in 1”. Kisa juostaan yli kilometrin korkeudessa. Haasteena on erittäin kuiva ja kylmä ilma.

Juoksijat asuvat Antarktiksella Patriot Hills Base Campissä. He nukkuvat 2 hengen teltoissa. On se hurjaa. Toivottavasti reissusta on hyvä mediaseuranta.


 

Comment

required