Luin suosikkikirjailijani Juha Itkosen uusimman romaanin nimeltä Kohti. Osallistuin eilen kirjasta käytävään keskusteluun Kirsi Pihan Lukupiiri-blogissa. Saanen suositella blogia ja kirjaa.

Päivä meni pitkälti puhetta viilatessa. Työstin rakennetta ja yritin parhaani mukaan kirkastaa argumentointia.

Puhetta valmistellessa olen usein tukeutunut Juhana Torkin oppeihin. Puhevalta-kirjasta löyty kaikki olennainen, mikä puheen kirjoittamisesta pitää tietää. Mitäköhän Torkki ajattelisi puheestani?

Aamupäivällä espanjalainen El Pais-lehti kävi haastattelemassa lobbaamisesta. Sen jälkeen osallistuin EU-consent järjestön tilaisuuteen EU:n tulevaisuudesta. Oli virkistävää pistää akateemiset sandaalit jalkaan.

Tilaisuus oli täynnä EU guruja, joiden kanssa minun on ollut ilo työskennellä vuosien mittaan.

Chris Hill ja Geoffrey Edwards, ovat professoreita Cambridgen yliopistossa. He olivat aikoinaan väitöskirjani vastaväittelijöitä. Hill oli tuolloin LSE:ssä.

John Petersonin kanssa toimitimme juuri Oxford University Pressille EU-tekstikirjan, joka julkaistaan tammikuussa. John on proffana Edibourghin yliopistossa. 

Brigid Laffanin kanssa vedimme yhdessä EU-kurssia Bryggessä. Olemme myös kirjoittaneet pari lukua yhdessä. Brigid on proffana Dublinissa.

Paikalla oli myös Kölnin yliopiston professori Wolfgang Wessels, joka alla opiskelin aikoinaan Bryggessä.

Suomesta paikalla olivat Ulkopoliittisen instituutin Hanna Ojanen ja Hiski Haukkala. Tutkijahuippuja molemmat.

Porukkaa siis riitti ja keskustelu oli vilkasta. Itse heitin pöytään perusteesit laajentumisesta ja syventämisestä. Siis samoja teesejä, joita tässä blogissa on usein käsitelty.

PS. Ei tässä kirjoittamisessa mitään ole, mutta tuo linkittäminen vie aina oman aikansa. Suosittelen, että tallentaa aina välillä. Muuten käy niin kuin minulla äsken. Puolen tunnin kirjoitus meni taivaan tuuliin…

Comment

required