Viikko on mennyt niin sanotusti lomaillessa. Tässä ammatissa loma taitaa kuitenkin olla valitettavan suhteellista. Viestiä pukkaa, ja hölmö vastaa…

Kun pidän varsinaisen loman heinä-elokuun vaihteessa niin taidan hävittää kännykän jonnekin pariksi viikoksi.

Yhtäkaikki on ollut kiva ottaa vähän rauhallisemmin. On tullut lueskeltua ja muuten vain lekoteltua.

Olen myös tehnyt muutaman erittäin kevyen viimeistelyharjoituksen ennen Joroisten triathlonia. Kyseessä on niin sanottu ”puolimatka”, eli 1900 m uintia, 90 km pyöräilyä ja 21 km juoksua. 

Odotan koitosta innolla…tai oikeastaan aika malttamattomana. Tekisi mieli jo olla lähtöviivalla.

Monelle triathloni kuulostaa aivan hullujen hommalta. Pahimmillaan mieleen tulee Havaijin teräsmieskisan (3800 m, 180 km, 42 km) maaliviiva-ryömimiset tai joku helteeseen tuupertunut, omassa oksennuksessaan makaava keskeyttäjä. Parhaimmillaan muistetaan Pauli Kiurun, Mark Allenin ja Dave Scottin titaanientaistelut.

Triathlon ei kuitenkaan ole pelkästään armottomien atleettien mielen ja kivun hallintaa. Se on myös mahtava kuntoilumuoto. Kaikkihan me olemme joskus uineet, pyöräilleet tai juosseet. Näitä lajeja voi harrastaa yhdessä ja erikseen. Eikä matkan tarvitse olla pitkä.

Itse ajauduin lajin pariin, koska juoksuharrastukseni johti alaselän välilevyn pullistuman esiasteeseen. Fysioterapeuttini Pipa Haikonen kehotti monipuolistamaan kuntoiluani, ja siitä se lähti.

Uinti pelotti eniten. Ja kyllä se pelottaa vieläkin, mutta paremmalta se tuntuu kuin tammikuussa. Tekniikkalaji.

Pyöräilystä en erityisemmin ennen välittänyt, vaikka reidet ovatkin kuin tanskalaisella työhevosella. Nykyään pyöräily on mielilajini. Kaunis kesäsää. Vaihtuva maisema. Mikäs sen mukavampaa.

Hyppy satulasta suoraan lenkkipolulle on mahtava tunne sekin. Kannattaa kokeilla.

En kyllä tiedä ollenkaan miten homma sujuu lauantaina, mutta jännä päivä on ainakin tiedossa. Tapahtuman kotisivut löytyvät tästä. Osallistujia on laidasta laitaan – ammattilaisista itseni kaltaisiin harrastelijoihin, jotka kokeilevat lajia ensimmäistä kertaa.

Suomen huipuista ainakin Tiina Boman, Teemu Lemmettylä, Marko Törmänen ja Kaj Söderdahl ovat mukana. Olen seuraillut Teemun kotisivuja. Niistä näkee miten vaativasta ammatista on kyse.

Huomenna Helsinkiin ja ylihuomenna Joroisille.

Comment

required