Loma ei olisi voinut paremmin alkaa. Perjantaina ajoimme Joroisille triathlonin puolimatkan SM-kisoihin, joka koostuu 1900m uinnista, 90km pyöräilystä ja 21,1km juoksusta. Matkakumppaneina Vesikansan Jarkko ja Mikkolan Olli.

Kisa oli taas järjestetty loistavasti. Koko kylä oli mukana talkoissa. Leppoisa tunnelma. Paljon kannustajia reitin varrella.
Osallistujaennätyskin rikottiin. Viivalla kaikkiaan 450 triathlonistia. Kuntosarjassa oli yli 300 osallistujaa! Mahtava juttu. Tulokset löydät täältä.
Olin toistamiseen Joroisissa. Tavoitteena oli parantaa aikaani vuodelta 2008. Silloin selviydyin urakasta tasan viidessä tunnissa ja yhdessä minuutissa. Jakauma oli muistaakseni noin 33 min (uinti), 2h 38 min (pyörä) ja 1h 44 min (juoksu). Vaihtoihin sähelsin sen kuusi minuuttia.
Tällä kertaa pääsin tavoitteeseen. Lämpimän sään siivittämänä…tai uuvuttamana…tuuletin maalissa 4h 52min 18 sek. Siis noin 38min, 2h 27min ja 1h43 min. Vaihtoihin ”vain” 4min.
Uinti meni muuten aivan pipariksi. Ensimmäisellä kääntöpisteellä iski paniikkii. Porukkaa oli kuin lohiviljelmän katiskassa. Kättä ja jalkaa joka puolella. Piti ihan vetää sivuun ja pistää uintilasit uuteen asentoon. Kilpasarjassa ei tällä kertaa saanut käyttää märkäpukua, koska vesi oli niin lämmintä (+26C). Oikea päätös, mutta huono uutinen meikäläisen kaltaiselle uintiamatöörille. Puku meinaan kelluttaa mukavasti. 
Uin 5 minuuttia hitaammin kuin vuonna 2008. Ja tuolloin en todellakaan osannut uida! Nykyään pääsen mielestäni ihan hyvin eteenpäin, josta esimerkkinä Kiskon 1500m aikaan 25 min, Valkeakosken 1700m aikaan 32 min ja viime vuoden Frankfurtin 3,8km uinti aikaan 1h 7min. Matkat eivät aina ole ihan tarkasti mitattuja.
Yhtäkaikki sain vaihdettua pyöräilyosuudelle varmaan 4 minuuttia nopeammin kuin viime kerralla…
Pyöräily kulki erinomaisesti. Panin kellon liikkeelle kun hyppäsin satulaan. Poljin noin 93km reitin tasan 2h 27 min. Lyhyellä matikalla se antanee sellaisen 37 km/h keskarin. Vai? Virallisessa ajanotossa pyöräosuudelle lisätään molemmat vaihdot, siksi se antaa nelisen minuuttia ekstraa. 
Juoksukin lähti tällä kertaa rullaamaan erinomaisesti. Reittiä oli pidennetty viimekertaisesta, ja nyt se oli ymmärtääkseni aika tarkkaan 21,1km. Taitoin matkan aikaan 1h 42min 45sek. Viimeisen viiden kilometrin kierroksen vedin oikein hurmiossa. 
Oli taas kaikenkaikkiian hieno kokemus. Eniten minua ilahdutti tuo osallistujamäärä. Mukana oli paljon ensikertalaisia, jotka ovat löytäneet uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmän erinomaisena kuntoilumuotona. 
Henki oli erinomainen. Joka puolella kannustettiin. Itse yritin parhaani mukaan kannustaa kavereita ja kanssakilpailijoita. Annettiin korkeita vitosia ja tsempattiin toinen toisiamme. Sellaista sen pitää olla!
Aikoja on aina kiva vertailla, mutta alfauroksia karsastan. Se kaikken tärkein vertailukohta löytyy peilistä, ja nyt en puhu kropan koostumuksesta! Kuntoilu on loppujenlopuksi aika itsekästä puuhaa. Siitä hyötyy itse eniten, siksi tässä iässä kannattaa vertailla omia aikoija, ei muiden. Kuntoilun pitää olla kivaa, ei sellaista hampaat irvessä meininkiä, jota aina välillä näkee.
Yövyimme jälleen Eija ja Markku Rautasen Koskenhovi kartanossa. Aivan mahtava paikka! Kiitos vieraanvaraisuudesta.
Kiitos myös Kukkolan väeltä, jolta sain Kalakukon. Hyvää palautumisruokaa.
Olitko mukana Joroisissa? Olisi kiva kuulla fiiliksiä? Millaisia kokemuksia?

Comment

required