Viikko on mennyt suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Muutamia tapaamisia ja pari vapaapäivää. Seuraavat kolme päivää vielä töitä ja sitten parin viikon lomalle.

Heinäkuussa Suomi on lomalla. Kansainvälisessä politiikassakin on ollut suhteellisen rauhallista muutamaa kriisipesäkettä lukuunottamatta.

Ihmettelet varmaan mikä yhdistää otsakkeen herrat. No ainakin allekirjoittaneen vapaapäivä.

Luin Eric S. Petersenin toimittaman kirjan Thomas Jeffersonin kirjoituksista. Kirjan nimi on Light and Liberty: Reflections on the Pursuit of Happines. Muistui mielen professori Susan Ropertsonin kurssi ”American Political Thought” jenkkiajoilta. Tuli nostalginen olo.

Tunsin Jeffersonin perusteesit ja sen, että häntä pidetään Yhdysvaltojen itsenäisyyjulistuksen isänä. Kuriositeettina, että julistuksen ehkä tunnetuin lause ”life, liberty and the pursuit of happiness” on melkein suoraan filosofi John Lockelta, joka veisteli sanat ”life, liberty and the pursuit of property”. 

Yhtäkaikki en tuntenut Jeffersonin teesejä terveydestä ja kuntoilusta. Hän kirjoittaa muun muassa näin:

”Without health there is no happiness. An attention to health, then, should take the place of every other object. The time necessary to secure this by active exercises, should be devoted to it, in preference to every other pursuit. I know the difficulty with which a studious man tears himself from his studies, at any given moment of the day. But his happiness, and that of his family depend on it. The most uninformed mind, with a healthy body, is happier than the wisest valetudinarian…”.

Ei hassumpia teesejä kaverilta, joka eli 1743-1826. Oli kuuleman mukaan kova kaveri kävelemään.

Linkki Timo Vuorimaahan, Francis Kirwaan, Jarmo Kekäläiseen ja Aki Riihilahteen tulee siitä, että vedin heidän kanssaan tänään hyvät juoksutreenit. Francis, joka oli 17. Pekingin Olympiamaratonilla, on vielä toipilaana leikkauksesta. Timo on hänen valmentajansa. Siinä sivussa hän on koutsannut monia muita mukaanlukien myös Kekäläistä ja allekirjoittanutta. Olen muuten Vuorimaan ainoa valmennettava, joka ei ole päässyt maratonilla alle kolmen tunnin…Kekäläinen vetäisi Bostonissa mahtavasti 2.58,54.

Aki Riihilahti on synnynnäinen juoksija. Lopettaisi nyt tuon jalkapallon ja siirtyisia kestävyyslajien pariin…

Huomenna muutama ajatus ensi viikon EU-ulkoministerikokouksesta.

Comment

required