Ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteen aamulla. Suosittelemme välttämään kaikkea matkustamista Japaniin. Erityisesti lapsiperheiden olisi harkittava poistumista kaupallisilla lennoilla.

UM:n tilannekeskuksessa.

Selvitämme parhaillaan mahdollisia muita toimia.
 
Päivitys 11.30: Järjestämme kello 14 tiedotustilaisuuden, paikalla myös säteilyturvakeskuksen johtaja Lasse Reiman.
 
Päivitys 14:24:
 

Maanjäristyksestä on nyt kulunut neljä vuorokautta. Järjestimme tilannekatsauksen ulkoministeriössä klo 14.00. Tässä pääviestimme:

1. Japanissa on vielä 300?400 suomalaista. Heistä osa on asunut maassa pysyvästi. Heillä on siellä perhesiteitä, ja haluavat joka tapauksessa pysyä Japanissa.

2. Ulkoministeriö on tänään päivittänyt matkustussuositusta neljännen kerran maanjäristyksen jälkeen. Nyt suosittelemme kaiken matkustamisen välttämistä Japaniin. Koordinoimme tilannetta jatkuvasti muiden EU-maiden ja pohjoismaiden kanssa. Olemme kiristäneet ohjeistusta eturintamassa. Juna- ja tieliikenne sujuu Japanissa pääosin. Finnair lentää päivittäin normaalit kolme lentovuoroaan Japaniin ja Japanista Tokion, Osakan ja Nagoyan lentokentillä. Puhuin tänään Finnairin toimitusjohtajan kanssa, joka vahvisti, että lentoja kulkee 20 per viikko.

3. Säteilyturvakeskuksen johtaja Lasse Reiman ja Seismologisen laitoksen johtaja Pekka Heikkinen vastasivat asiantuntijoina lehdistön kysymyksiin ydinvoimaloiden ja jälkijäristysten tilanteesta.

Lehdistötilaisuudessa. (Kuvat: Eero Kuosmanen)

Comment

required