Nyt on hyvä fiilis. Muutama minuutti sitten perustuslakivaliokunta hyväksyi raporttini EU:n integraatiokyvystä 20 puolesta, 0 vastaan ja 2 tyhjää.

Muutosesityksiä oli yhteensä 149. Väänsin niihin 12 kompromissiehdotusta. Äänestys kesti yli tunnin. Hyvin meni, siinäkin mielessä, että emme hävinneet yhtään äänestyskohtaa.

Viimeviikkoisesta puhelisukkuloinnista oli selvästi hyötyä. Huomenna pidän lehdistötilaisuuden raportista. Tästä eteenpäin alkaa sitten lopullinen vääntö ja raportti hyväksytään täysistunnossa joulukuussa.

Tiukkaa keskittymistä äänestyksissä. Istun kuulokkeet päällä keskellä.

Ajoimme tänään Strasbourgiin perinteisen kaavan mukaan avustajieni Helin ja Henrikin sekä tettiläisemme Henrietan kanssa. Pysähdyimme taas heti Ranskan rajan jälkeen McDonaldsiin tukemaan ranskalaisia maataloustuotteita.

Koko ajomatka meni kompromisseja hieroessa. Puhelin kävi kuumana. Päivän mittaan annoin vielä haastattelun Ranskan radiolle ja muutamaan kansainväliseen lehteen.

Huomenna on vuorossa ainakin Ruotsin TV, Belgian radio ja BBC Skotlanti. Integraatiokyky tuntuu kiinnostavan.

Kokoomuksen Naistenliitto on Strasbourgissa vierailulla. Vauhdikas porukka. Kävin juttelemassa heidän kanssaan alkuillasta. Valitettavan lyhyt keikka, koska piti rientää viimeistelemään äänestyslistaa.  

Poseerattiin Kokoomuksen Naistenliiton kanssa lippujen äärellä. Bongaa Ville ja Piitu. Eija-Riitta on matkalla Nairobiin.

Äänestyksetkin venyivät sen verran pitkäksi, että en ehtinyt heidän illalliselleen. Toivon pääseväni pois täältä toimistolta ennen keskiyötä.

Huomenna on odotettavissa vauhdikas päivä, jonka ajattelin tallentaa huomiseen nettipäiväkirjaan kuvina.

 

Comment

required