Junassa matkalla Helsingistä Tampereelle muutamaan kunnallisvaalitilaisuuteen. Meppikiertue jatkuu.

Aamulla mepeillä oli yhteiskokous eduskunnan suuren valiokunnan kanssa. Vaikka alussa keskityimme ehkä vähän liiaksi proseduuriin, niin loppu meni jo substanssin merkeissä. Puhuimme mm. komissaarien kuulemisista ja Turkista.

Kaiken kaikkiaan hyvä kokous. Muutenkin olen sitä mieltä, että suuren valiokunnan toimintaan on tullut lisää särmää. Tämä johtuu pitkälti Jari Vilénistä. Puheenjohtajana hän on tuonut lisää virtaa valiokunnan toimintaan.

Kävin eilen kurkkaamassa kotisivujen kävijätilastoja. Lämmitti mieltä, että kävijämäärä lisääntyy jatkuvasti. Vajaa kymmenen kuukautta sitten avattujen kotisivujeni kokonaiskävijämäärä on nyt 75 000.

Alussa kävijöitä oli noin 3000 kuussa. Nyt kävijöitä on kuukausittain yli 7000. Päivätahti: noin 300 arkipäivisin ja 150 viikonloppuisin. Eniten ”hittejä” tuli tietenkin touko-kesäkuussa vaalien aikaan. Molempina yli 10 000.

Tilastosivulla on myös muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Sieltä näkee, että 75% kävijöistä linkkautuvat sivulleni Suomesta. Noin 8% kävijöistä käyttävät belgialaista palvelinta.

Näen myös mistä yleisosoitteesta porukat käyvät sivuilla. Yksittäisen kävijän nimeä tilastot eivät tietenkään paljasta. Se olisi varmaan jonkun tietoturvalain vastaista. En tiedä kumpi tässä nyt sitten on ”valvova isoveli”. Minä vai kävijä?

Ensi viikolla kotisivut uudistuvat. Niihin tulee ranskan- ja saksankieliset versiot. Sisältöä ja eri ”luukkuja” on jo rustattu meppityöhön sopiviksi.

Loppuviilaukset julkaistaan alkuviikosta. Esimerkiksi ”nettivieras” muutetaan ”valokuvagalleriaksi”. Vältän alastonkuvia. Yritän myös pitää hampaani piilossa ainakin muutamista kuvista. Se ei ole aina helppoa…

Tavoitteena on tehdä sivuista mahdollisimman käyttäjäystävälliset ja sellaiset, että kävijä voi todellakin seurata mepin arkea.

Saan jo nykyään kiitettävästi palautetta kotisivuista. Mitä enemmän sitä tulee sen parempi. Olemme tehneet paljon muutoksia palautteiden pohjalta. Näin myös vastaisuudessa.

Comment

required