Tampereella vähän kaksijakoisin fiiliksin.

Hyvät uutiset: puolukokouksessa on mahtava meininki. Jyrki piti äsken veret seisauttavan puheen. Kannattaa käydä lukemassa esimerkiksi Verkkouutisten kotisivuilta.

Eilinen 134 km Pirkan Pyöräily meni nappiin. Aika 4h ja 7min. Vedin lenkin yhdessä Suomen Kuvalehden Jarkko Vesikansan kanssa. Hänkin harrastaa triathloneja. Idea yöpyöräilystä tuli Jarkolta. Loistava kokemus. Suosittelen.

Huonot uutiset: irlantilaiset äänestivät Lissabonin sopimusta vastaan. Pahoittelen, että en eilen saanut blogia aikaiseksi. Toivon, että eri medioista kuitenkin välittyi ensireaktiot.

1. Olen tietenkin pettynyt lopputulokseen, mutta sen kanssa on elettävä.

2. Muiden EU-maiden ratifiointiprosessin on jatkuttava. Toistaiseksi 18 jäsenmaata ovat ratifioineet sopimuksen. Jokaisella maalla pitää olla oikeus sanoa sanottavansa.

3. On kuitenkin etsittävä luovia ratkaisuja. Mitään ”C”-vaihtoehtoa ei taida kenelläkään olla takataskussa. Niitä lähdetään hakemaan maanantain ulkoministerikokouksessa sekä torstaina ja perjantaina huipparissa.

4. Tässä tilanteessa ollaan oltu ennenkin. EU menee usein kriisistä kriisiin, eli se on jatkuvaa kriisinhallintaa. Uskon ja toivon, että tästäkin selvitään.

5. Näihin kriiseihin on omat syynsä ja jossain vaiheessa pitää kyllä miettiä entistä tarkemmin mistä ne johtuu. Näillä sivuillahan me olemme käyneet aktiivista keskustelua siitä, miten EU:n toimintaa voisi parantaa.

Kuulisin mielelläni arvon blogikommentaattoreiden näkemyksiä Irlannin kansanaäänesyksestä ja siitä, miten pitäisi edetä. Eli, anna palaa.

Comment

required