Koneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Aamulla kävin Sanomatalolla, jossa Sami Smolander esitteli Hesarin EU-vaalitutkimuksen. Mielenkiintoinen tutkimus, joka oli meidän porukalle varsin imarteleva.

Mainontaamme suhtauduttiin erittäin positiivisesti. Soitin heti Eka Ruolalle ja kehuin hänet maasta taivaaseen, enkä syyttä.

Tutkimus osoitti myös, että mainonta ei tietenkään ole ratkaisevinta vaaleissa. Äänestyspäätökset tehdään ensisijaisesti lehtijuttujen, vaalikoneiden ja ehdokkaan kotisivujen pohjalta.

Sanomatalon jälkeen Päivi Hautalahti haastatteli meikäläistä Ruotuväkilehteen. Ensimmäinen kerta kun tapasin naispuolisen alikersantin. Niin ne ajat muuttuvat, ja aina vaan parempaan suuntaan. Oli kiva palautella mieleen inttiaikoja.

Haastattelun jälkeen suuntasin Helsingin Rotareiden lounaalle, jossa alustin EU:n demokratiavajeesta. Korostin jälleen kerran, että unionia ei pidä verrata kansallisvaltioon. Perinteinen demokratia toteutuu ainoastaan jos EU:sta tulee puhdas liittovaltio. Sitä päivää emme valitettavasti näe ihan lähiaikoina.

Ilta-Sanomat havainnollisti tänään havahduttavalla tavalla urheilun todellisen merkityksen. En tiedä oliko se sattumaa, mutta IS-urheilu oli pistetty samalle aukeamalle, jossa oli kuvia traagisesta Beslanin terrori-iskusta.

Vasemmalla puolella oli äiti, joka itki tyttärensä hautajaisissa. Oikealla puolella oli liite, jonka kannessa oli kuva Raimo Summasesta ja Janne Niinimaasta otsikolla: ”Leijonat kriisissä”. Kaikki on suhteellista…ei vähintään World Cup.

Comment

required