Ilkka Remes teki sen taas – kirjoitti mahtavan trillerin, todellisen sivunkääntäjän, jota ei raaski päästää käsistään. Pahan Perimä on jännäreiden aatelia.

Olen lukenut kaikki Remeksen kirjat, mukaanlukien nuorisolle kohdennetut teokset. En osaa sanoa mikä Remeksen kirjoista on mielyttänyt eniten, mutta Pahan Perimä on ilman muuta top 3!

Olen aina ihmetellyt miksi Remeksen kirjoja ei käännetä muille kielille. Tämä kirja on kertakaikkisen pakko kääntää. Hyvin markkinoituna se olisi taatusti kansaivälinen menestys.

Kuka muu pystyy nivomaan tieteen (genetiikka), sodan (toinen maailman sota ja kylmä sota), suurvaltasuhteet (USA, Venäjä, Neuvostoliitto, Kiina), perhesuhteet, kuun, modernin terrorismin ja päivän politiikan sulavaksi kokonaisuudeksi, loistavaksi tarinaksi joka vie mukanaan alusta loppuun? Ehkä Tom Clancy tai Dan Brown.

Remes on läkähdyttävän hyvä. Ei vähintään siksi, että Remes on jälleen paneutunut aiheeseensa tieteellisellä tarkkuudella. Sen näkee kun lukee kirjan lopusta tai hänen kotisivuiltaan teokseen käytettyä lähdemateriaalia.

Taas on pakko suositella.

Comment

required