Viikonloppuna jatkoin uraani ?yksinhuoltaja?-isänä. Lauantaina olin urani huipulla. Kävimme Oliverin ja Emilien kanssa ostamassa uuden turvatuolin, vaatteita Thomaksen ja Adrianan vastasyntyneelle Alexandra-vauvalle, jatkojohdon stereoon ja sälekaihtimet. Söimme lihapullia ja ranskalaisia Ikeassa. Touhuntäyteinen päivä. Kun olin saanut lapset nukkumaan iltakylvyn jälkeen, niin huomasin olevani ainakin vähän ylpeä päivän saavutuksistani?

Saavuin Strasbourgiin yhden maissa. Täällä on jo kevättä ilmassa! Ulkona paistaa aurinko ja lämpöasteitakin on lähes kymmenen. Kävimme Piitun kanssa heti lenkillä. Terve elämä voittaa! Eija-Riitan polvileikkaus ei vielä kestä lenkkeilyä. Ville on ansaitulla isyyslomalla.

Matkalla työstin European Policy Centrelle (EPC) lupaamaani Turkki-tekstiä. Kirjoitan sen yhdessä Minna Järvenpään kanssa. Minna sai osuutensa valmiiksi ajoissa jo ennen joulua. Minä olen tietenkin myöhässä. Olen luvannut oman osuuteni iltaan mennessä. Toivottavasti saan painettua ?lähetä? nappia ennen keskiyötä. Pitäisi osata hallita omaa ajankäyttöä paremmin.

Kyseessä on nk. ?Ideas Factory?-julkaisu, noin 15 sivun analyysi Turkin ja EU:n suhteesta. Keskitymme puhtaasti ulkopolitiikkaan. Argumenttimme on, että Turkin mahdollinen EU-jäsenyys on yksi unionin suurimpia ulkopoliittisia voittoja: integraatiota rauhanomaisin keinoin. Väitämme myös, että Turkin EU-jäsenyys siirtää integraation painopistettä taloudesta politiikkaan, lähinnä ulko- ja turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin.

Täysistuntoviikon asialista on aika täynnä. Kaakkois-Aasian kriisi dominoi varmasti keskustelua. Muista tärkeistä aiheista mainittakoon mm. YK:n ilmastomuutosta koskeva yleissopimus, oikeusasiamiehen vaali, moottoriajoneuvovakuutukset, transatlanttiset suhteet, komission strategiset suuntaviivat ja oma suosikkini: EU:n perustuslaki.

Perustuslain osalta suosittelen lämpimästi parlamentin tiedotustoimiston ennakkokatsausta, joka löytyy osoitteesta www.europarl.eu.int. Asiakirjan numero on PE 350.983. Se on erinomainen tiivistelmä EU:n perustuslain sisällöstä ja syntyhistoriasta. Kannattaa lukea ja pistää talteen. Jos asiakirja ei löydy netistä, niin sitä voi kysellä osoitteesta tiedotus@europarl.eu.int.

Iltapäivän ryhmäkokouksessa ei ollut mitään erikoista. Kävimme vain läpi viikon asialistaa. Täysistunto alkoi hiljaisella minuutilla hyökyaallon uhrien muistoksi. Puhemies Borrell korosti parlamentin vastuuta. Rahoitus on hyväksyttävä nopeasti. Jälleenrakennukseen parlamentti peräänkuuluttaa uutta rahaa. Tukea ei saa ottaa pois joltain toiselta avun tarvitsijalta.

Comment

required