Koneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Kaksijakoinen fiilis.

Hyvät uutiset: päivä oli täynnä hyviä tapaamisia. Huonot uutiset: reväytin oikean etureiteni Zoomin futisottelussa.

Sen siitä saa kun luistaa meppikiertueelta pelaamalla jalkapalloa aamutuimaan…

Nilkutin koko päivän tapaamisesta toiseen, sääri tiukasti teipattuna. Privaattitreffien ohessa tapasin muun muassa Eurooppa-ministeri Astrid Thorsin ja Keskon väkeä.

Astrid on vanha tuttu. Juttelimme EU:n perustuslaillisesta sopimuksesta, Itämerestä ja europarlamentaarikkojen roolista. Tuttuja aiheita kaikille blogia seuraaville.

Mielestäni Astrid on erinomainen ministeri. On hyvä, että Eurooppa-ministeri on entinen meppi.

Tapasin myös Keskon Anne Leppälä-Nilssonin ja Minna Hammerbergin. Kävimme läpi suomalaisen vähittäiskaupan kannalta keskeisimmät EU-kysymykset. Heitä kiinnosti muun muassa raporttini vastavuoroisesta tunnustamisesta.

Tapaaminen oli kuin suoraan onnistuneen lobbaamisen käsikirjasta. Kesko oli ottanut selvää tärkemmistä lakihankkeista ja esitti allekirjoittaneelle konkreettisia ehdotuksia perusteluineen. Lobbamista parhaimmillaan. Hyvä Kesko!

Viikonloppuna pitäisi vielä viimeistellä omat osuudet Oxford University Pressin EU-tekstikirjan kakkosversiosta – The EU: How does it work?. Projekti on pahasti myöhässä. Omatuntoa kolottaa.

Kirjan ensimmäinen, vuonna 2003 julkaistu versio meni sen verran hyvin kaupaksi, että OUP halusi uuden edition. Sitä tässä nyt sitten viimeistellään reisi teipattuna.

Comment

required