Torstai aamu. Jomottaa. Nukuin huonosti. Flunssa painaa edelleen päälle. Kuume ei ota laskeakseen.

Strasbourgin parlamenttirakennuksen sisäpihalta kuuluu tutun kolkko ääni. Matkalaukkujen pyörät hakkaavat mustavalkoiseen katukivitykseen. Muutaman tunnin kuluttua mepit, avustajat, virkamiehet, toimittajat ja lobbarit lähtevät kotiin.

Yritän ehtiä illaksi kotiin. Olemme menossa lasten kanssa katsomaan Disney on Ice-näytöstä. Tällä kertaa prinsessat ovat luistimilla.

Huomenna lennän Helsinkiin kampanjoimaan.

Pari huomiota ennen päivän äänestyksiä. Petteri Tuohisella oli eilen erinomainen blogimerkintä. Hän kritisoi meppejä tupakoimisen sallimisesta Euroopan parlamentissa.

Kysessä on ymmärtääkseni kvestorien päätös, joka muuttaa kuusi viikkoa sitten tehdyn savuttomuus-päätöksen. Nyt parlamenttiin ollaan rakentamassa erillisiä röökikoppeja.

Mielestäni tämä on täyttä pelleilyä. Minkä takia parlamentissa pitäisi olla eri säännöt kuin esimerkiksi Brysselissä tai Strasbourgissa?

Eikä tässä kaikki. Muutamat mepit ovat vähät välittäneet viime viikkojen rajoituksista. Sätkä on palanut rappukäytävissä ja toimistoissa.

Toisaalta mepit eivät ole ainoita sääntöjen rikkojia. Strasbourgin rakennuksen ylivoimaisesti savullisin paikka on toimittajien baari.

Sen huomasin eilen kun kävin moikkaamassa erästä toimittajaa kyseissä paikassa. Seinät ovat täynnä ”No Smoking”-kylttejä, mutta niitä ei savun läpi meinannut nähdä.

En ole mikään röökifundamentalisti. Tupruttelen itsekin muutaman sikarin vuodessa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että säännöistä on pidettävä kiinni. Varsinkin jos niitä on itse ollut laatimassa.

Thomas L. Friedman kirjoitti mielenkiintoisen kolumnin päivän International Herald Tribunessa Venäjästä. Kannattaa lukea jos saa käsiinsä. Netistä pääsee lukemaan vain tunnuksilla, mutta siinä mahdollistetaan ainakin parin viikon ilmainen kokeilu.

Jutussa on paljon samanlaisia teesejä, joita on tämänkin sivuston keskusteluissa nähty. Suosittelen. Hänen teesinsä on, että Venäjä ei ole tykännyt Naton laajentumisesta pätkääkään.

Loppuun vielä kuva toimistolta tällä viikolla.

Krisse ja Alex tiimeineen.

Comment

required