Hyvä päivä. Yhdistelmä Intiaa ja Pakistania (maiden suurlähettiläät käynnillä), rauhanvälitystä, oppimista (rahoitusmarkkinoista), lukemista, suomalaista designea, Afrikkaa, haastattelu, EU-vaaleja ja lopuksi vielä triathlon ”rykäisy” Kuusijärvellä.

Elisabeth Rehn kävi kertomassa toiminnastaan muun muassa Balkanilla ja Afrikassa. Hän on erittäin arvostettu kaikissa kansainvälisissä piireissä ja on viime aikoina tehnyt erinomaista työtä muun muassa naisten aseman vahvistamisessa rauhanvälitystoiminnassa.

Suomessa on kolme kovanluokan rauhanvälittäjää: Martti Ahtisaari, Elisabeth Rehn ja Pekka Haavisto. Tarvitsemme lisää.

Kävin myös Mika Ihamuotilan vieraana Marimekon Herttoniemen tehtaalla. Mahtava paikka! Värien maailma pisti hyvälle tuulelle.

Iltapäivällä annoin haastattelun Dagens Nyheterille ja tapasin Itäisen Afrikan ja Afrikan sarven alueellisen yhteistyöjärjestön IGAD:n pääsihteerin Mahboub Maalimin.

Iltapäivä huipentui Vanhalla Ylioppilastalolla, jossa Helsingin Sanomat järjesti vaalitilaisuuden. Olen vuosien mittaan ollut useassa EU-tilaisuudessa, tämä oli yksi parhaista, ellei paras.

Konsepti oli kerrassaa loistava. Oman örinäni jälkeen (löytyy Hesarin kotisivuilta) 19 meppiehdokasta saivat pitää minuutin mittaiset puheenvuorot. Puhejärjestys ja aiheet arvottiin.

Ehdokkaalle annettiin väite tai aihe, esimerkiksi ”meppi edustaa Suomea, vai edustaako?”. Siihen lisättiin sana tai sanaparsi, joka piti sisällyttää puheeseen. Puheenvuoron päälle esitettiin kysymys ja pyydettiin ehdokasta vielä kertomaan puolessa minuutissa miksi häntä pitäisi äänestää.

Puheenvuorojen jälkeen raati valitsi parhaat puhujat. Kaikki info löytyy niin ikään www.hs.fi osoitteesta.

Formaatti toimi, koska se oli hauska ja se mittasi ihan tosissaan ehdokkaan retorisia kykyjä, kykyä kiteyttää.

Vanha ylioppilastalo oli täynnä väkeä ja tunnelma oli mielestäni erinomainen, vaikka jouduin poistumaan ennen aikoja.

Onnittelut niille, jotka olivat ideoineet tilaisuuden. Toivottavasti tämäntyyppisiä paneleita järjestetään lisää.

Illalla kävin vielä vetäisemässä vuoden ensimmäisen triathlon rykäisyn Kuusijärvellä. Meni oikein mukavasta. Paransin viime vuotista aikaan kokonaiset 4 minuttia 35 sekuntia. Kokonaisaika oli 1.11,45 ja matka siis 750m uinti, 20 km pyöräily ja 5,5km juoksu. Uinti meni lähes kolme minuuttia nopeammin kuin viime vuonna. Jäi hyvä fiilis. Treenit kohti kauden päätavoitetta jatkuvat.

Mitä mieltä sinä olet EU-vaaleista? Onko niissä ollut toistaiseksi menoa ja meininkiä?

Comment

required