Iltaa pukkaa. Kello lähenee kymmentä. Strasbourgin toimistossa. Katselen toisella silmällä Brasilian ja Kroatian ottelua. Kaka tekee komean maalin!

Tulin juuri Ranskan TV:n keskusteluohjelmasta. Jännittää vähän vieläkin, koska vuorossa oli yksi katsotuimmista keskusteluohjelmista, ja Ranskassahan keskustellaan. Ohjelman nimi on France Europe Express. Se nauhoitetaan ikäänkuin suorana ja näytetään vielä tänään illalla.

Aiheena oli varttuneemman väestön työllistäminen. Osallistuin keskusteluun Strasbourgin studiosta. Pariisin päässä oli muun muassa Ranskan työministeri ja ammattiliiton johtaja.

Bongaa Paula! Ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki ja suomalaisia meppejä vaihtamassa ajatuksia.

Tällä kertaa tuntui siltä, että keskustelu meni ihan hyvin vaikka jännitti. Aloitin vähän vitsailemalla, että Ranska olisi tänään tarvinnut Michel Platinin kaltaista ”seniorifutaajaa”. Ranska ei pelasi maalittoman tasapelin Sveitsin kanssa…

Kehuin Suomessa tehtyjä muutoksia, jotka motivoivat jatkamaan työelämässä myös eläkeiän saavuttamisen jälkeen. Painotin motivaatiota, joustavuutta ja kannustamista.

Kun kysyttiin Ranskan keskustelusta, niin sanoin, että tarvitaan moins de discussion, plus d’action; eli vähemmän keskustelua, enemmän toimintaa. Pariisin studiossa tuntui ainakin olevan hauskaa.

Paula Lehtomäki – jo melkein puheenjohtajuus-spotlightissa…Onko valokuvauskirjasta ollut sittenkin hyötyä?

Päivä oli kaikinpuolin klassinen Strasbourgin tiistai. Aloitettiin pressiaamiaisella. Sen jälkeen jälkeen tuli kokoustettua ympäri taloa. Oli sisämarkkinoita, budjetin valvontaa, ulkosuhteita, perustuslakia, ryhmäkokousta, lenkkeilyä ja yksi luento.

Päivän parasta antia oli suomalaismeppien tapaaminen Eurooppa-ministeri Paula Lehtomäen kanssa. Kävimme läpi Suomen puheenjohtajuuskauden agendaa. Hyvä kokous ja vahvistaa edelleen näkemystäni, että Suomi hoitaa puheenjohtajuuden kunnialla. Paula on homma hanskassa.

Suomalaismepeillä on selvästi hyvä henki päällä. Puheenjohtajuus on isänmaallinen projekti.

 

Skotlannin tv-haastattelussa. Jossain salamoi – kaulukset kuntoon ja hammasrivit esiin.

Skotlannin telkkarissa oli myös hauskaa. Pöydän ympärillä neljä skottia ja yksi suomalainen. Aiheena perustuslaki. Nakkasin pöytään perusteesejä. En ollut ihan tyytyväinen omaan panokseeni, mutta ei sillä niinkään väliä. Skottien kanssa on aina mukava rupatella.

Make the most of it. Ollilla 30 tunnin työrupeama takanapäin. Silti Ranska- Sveitsi matsi maistuu.

Päivän ainoa tauko tuli vietettyä Olli Rehnin kanssa. Olli osallistui täykkärissä Venäjän-EU-keskusteluun. Se loppui sopivasti viittä vaille kuusi. Pakenimme toimistooni katsomaan Ranska-Sveitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Palkitsimme toisemme pullollisella hollantilaista olutta.

Comment

required