Viikko vierähti niin vauhdikkaasti, että sain kirjoitettua vain pari päiväkirjamerkintää. Tuli melkein vierotusoireita. Laiskuus johtui varmaan osittain siitä, että Nixu oli tämän viikon lomalla eikä voinut pistää merkintöjä nettiin. Päivän viisaus: jos olet saamaton, syytä veljeäsi.

Budapestin ”opiskeluviikko” meni hyvin. Tutustuin ryhmämme jäseniin ja opin paljon uutta. Tässä vaiheessa keskitytään selvästi erilaisten luottamustoimien hakuun. Kilpaillaan ryhmän, valtuuskuntien, delegaatioiden ja valiokuntien puheenjohtajuuksista. Sen huomasi myös Budapestissa. Lehmänkauppaa käytiin yömyöhään. Yritämme saada Villen ryhmän varapuheenjohtajaksi. Toivottavasti onnistuu.

Pidimme myös pitkän kokouksen oman delegaatiomme kanssa. Olettamani vain vahvistuu: meillä on erinomainen porukka. Piitun, Eija-Riitan ja Villen kanssa on helppo tehdä töitä. Näyttää siltä, että Ville ja Eija-Riitta tulevat mukaan Piitun ja minun ideoimalle ”EU-maakuntakierrokselle”. Hieno homma. Kokoomuksen mepit jalkautuvat äänestäjien pariin joka viikko puhumaan EU-asioista.

Tapasin Budapestissa myös legendaarisen kiekkotähden, Peter Statsnyn, joka valittiin parlamenttiin Slovakiasta. Peter loikkasi veljiensä Antonin ja Marionin kanssa Tshekkoslovakiasta Kanadaan vuonna 1980. Quebeq Nordiquesissa he muodostivat rautaisen hyökkäysvitjan. He ovat myös ainoa veljekset, jotka ovat pelanneet samassa ketjussa Olympialaisissa. Peter on isän työkavereita, joten pääsimme hyvin juttuun.

Ensi viikolla meillä on muutama ryhmäkokous Brysselissä. Teemme lopulliset ryhmävalinnat ja sovimme äänestyskäyttäytymisestä 20.7. Strasbourgissa. Omalta kohdaltani näyttää siltä, että pääsen niihin kahteen valiokuntaan, johon halusin: eli perustuslakivaliokuntaan ja teollisuutta, tutkimusta ja energiaa käsittelevään valiokuntaan. Mielestäni ne ovat hyvä sekoitus institutionaalisia kysymyksiä ja lainsäädäntöä. Hanskat käteen ja hommiin.

Comment

required