Tänään ajoimme Lauri Tieralan ja Laura Rissasen (Eija-Riitan avustaja) kanssa lumisessa maisemassa Genvallista Luxemburgin kautta Strasburgiin.

Luxemburgissa poikkesimme moikkaamaan Saulia. Lounastimme ja rupattelimme. Sauli oli hyvässä vedossa. Täysin palautunut vaaleista.

 

 Kuvassa ei ole pahvi-Sauli eikä pahvi-Alex.

Edessä on harvinaisen kova täysistuntoviikko.

Tällä viikolla päätämme palveludirektiivin lisäksi mm. ”broileridirektiivistä”. Toissaviikkoiset vieraani, broilerinkasvatusta elannokseen harjoittava Mika ja Mari Nurmo, kysyivät asiasta. Silloin en tiennyt aiheesta mitään, joten pakkohan se oli ottaa selvää.

Kyseessä on esitys kanojen suojelun vähimmäisvaatimusten tiukennuksesta. Esitys kattaa säädökset kanojen eläintiheydestä, ruokkimisesta, rakennusten lämpötilasta ja kosteudesta sekä kieltää nokan typistämisen ja kastroinnin.

Suomessa broilerien kasvatus täyttää jo suurelta osin direktiiviehdotuksen vaatimukset erityisesti kuolleisuuden ja lintujen jalkaterveyden osalta. Eläintiheyden pienentämisestä aiheutuvat kustannukset ahdistavat kuitenkin MTK:ta.

 Maanantaina parlamentin edessä oli rauhallista. Tiistaina luvassa on suuri palveludirektiivimielenosoitus.

Lisäksi listalla on mm. suhteita Iraniin ja Bosnia-Herzegovinaan, Valko-Venäjän vaaleja, työntekijöiden suojaamista optiselta säteilyltä, metsästrategiaa ja valtiontukijärjestelmän uudistamista.

Pääpaino on ilman muuta palveludirektiivissä.

Heti saapumisen jälkeen annoin haastattelun Ranskan radiolle. Aiheena palveludirektiivi. Illalla osallistuin myös tunnin mittaiseen suoraan radiokeskusteluun palveludirektiivistä. Toisella puolella pöytää istui ranskalainen kommunisti Francis Wurz.

Siinä oli ranskalaisilla radiokuuntelijoilla ihmettelemistä, kun suomalainen liberaali väänsi palveludirektiiviä ranskaksi. Ymmärsiköhän kukaan?

Osallistuin myös Aamulehden palveludirektiivihaastatteluun yhdessä Esko Seppäsen kanssa. Sama kuvio toistuu huomenna kello 8.15 Suomen aikaa. Tuolloin olen Eskon kanssa YLEn Radio ykkösen taajuuksilla. Olemme ilmeisesti toimittajien mielestä hauska taistelupari.

Comment

required