Brysselissä toimii Pekka Roton vetämä Flying Finns juoksu/yleisurheilukerho. Olen aiemmin näilläkin sivuilla kertonut kerhon tämän suomalaisporukan toiminnasta.

Roto ja joukko vanhempia vetävät lapsille yleisurheilu-”treenejä” lauantaisin. Kerho on todella suosittu. En tiedä montako lasta on mukana, mutta kyllä niitä siellä kentällä vilisee kymmenittäin. Veikkaisin, että kirjoilla on yli 100 Brysselissä asuvaa suomalaispoikaa- ja tyttöä.

Isät ja äidit taasen lähtevät kimppalenkille sunnuntaiaamuisin. Porukkoja riittää, kaikkea 10km-25km väliltä.

Eilen osallistuimme Brysselin Ekide maratonviestiin. Kyseessä siis laji, jossa juostaan maraton 6 hengen viestinä. Etapit: 5km, 10km, 5km, 10km, 5km ja 7km. Flying Finns porukalla oli kolme joukkuetta.

Ykkösjoukkueessa juostiin järjestyksessä Yrjö Korjus, Pekka Roto, Timo Valila, Jouni Nieminen, Johannes Roto ja Matti Soininen.

Kakkosjoukkueessa mentiin seuraavasti: Oskari Virtanen, allekirjoittanut, Markku Seppänen, Juha Heino, Simo Suhonen ja Jussi Virtanen.

Kerhon naiset muodostivat kolmosjoukkueen: Maarit Viljanen, Suzanne Innes-Stubb, Irma Martinmäki-Tuikkala, Riitta Roto, Taina Säteri ja Minna Vuorio.

Kilpailun voitti Niken joukkue, joka koostui käsittääkseni Belgian huipuista. Heidän yhteenlaskettu aikansa oli 2.08,11. Flying Finns ykkösjoukkue oli 25:s ajalla 2.44,51. Hieno saavutus. Kovia aikoja kavereilta.

Flying Finns kakkosjoukkue löytyy sijalta 68, ajalla 3.11,03. Hyvä meininki meilläkin. Oma aikani kympillä oli 42,02. Kaksi sekuntia enemmän kuin eilen veikkasin. Pitää olla ihan tyytyväinen tulokseen ja ainahan voi seuraavalla kerralla parantaa.

Flying Finns Ladies löytyy sijalta 263, ajalla 3.42,08. Kolme minuuttia alle joukkueen tavoiteajan! Loistava suoritus.

Kisaan osallistui kaikenkaikkiaan 476 joukkuetta. Hieno tapahtuma ja Brysselin sääkin näytti parhaat puolensa. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta elohopean osoittaessa 17 astetta.

Meiltä on myös lähdössä porukka Amsterdamin maratonille 19.10. Tämänpäivän juoksijoista remmissä ovat ainakin Juha Heino ja Jouni Nieminen. Myös Terävän Vesa on tulossa. Juha ei ole vain hyvä kaveri, mutta myös erinomainen juoksukumppani, koska köröttelemme samaan tahtiin. Jouni taasen on meitä kovempi menijä. Hän juoksi eilen 38,36. Hurjaa menoa!

Onko kellään tiedossa jahka tämäntyyppisiä maratonviestejä löytyisi jostain päin kotosuomea?

 

Comment

required