Koneessa matkalla Brysselistä Helsinkiin. Vierellä vanha kaveri Åsa Nylund, YLEn entinen ruotsinkielinen Brysselin kirjeenvaihtaja, nykyään YLEn aluepäällikkönä Tammisaaressa. Läppä lentää, kuten aina.
 
Ranskan puolustusministeri Michele Alliot-Marie kirjoittaa tänään Financial Timesissa eurooppalaisesta puolustuksesta. Erinomainen kolumni, joka tukee Sauli Niinistön teesejä.
 
Alliot-Marien teesi on yksiselitteinen: yhteisen turvallisuuden ja puolustuksen kautta saadaan EU taas takaisin raiteilleen.
 
Hän nostaa esille monta tärkeää Euroopan puolustukseen liittyvää hanketta: suunnitteluyksikkö, nopean toiminnan joukot, puolustusvirasto ja viiden EU-maan (Espanja, Italia, Ranska, Hollanti ja Portugali) perustamat erikoisjoukot.
 
Alliot-Marie lopettaa kolumninsa toteamukseen, että Euroopan puolustus on nyt liikkeessä (on the move) ja sillä tulee olemaan merkittävä rooli Eurooppa-projektin uudelleen käynnistämisessä.
 
Tietyt tahot jaksavat vieläkin väittää, että eurooppalaisesta puolustuksesta ei keskustella. Onkohan tässä kyse jonkinasteisesta älyllisestä epärehellisyydestä? Omaan totuuteen on helpompi samaistua…
 
Aamulla viimeistelin keskiviikon IS-kolumnin. Aiheena on Euroopan puolustus.
 
Tänään tiedossa Jyrkin pienimuotoiset varpajaiset, kokoomuksen perinteinen itsenäisyysvastaanotto sekä illallinen Kirsin ja Sakun luona. Huomenna Linnan juhlat.
 
Helsinkiin saapuessani huomasin epäonnekseni, että matkalaukkuni oli jäänyt Brysseliin. Onneksi frakkini oli pukupussissa eikä jäänyt Brysseliin. Silti ei auttanut muuta kuin mennä hankkimaan tumma puku ennen varpajaisia ja itsenäisyysvastaanottoa. Toivottavasti Suzanne saa pukunsa ongelmitta Suomeen…
 
PS. Viikonloppu oli mahtava. Tavattiin joulupukki. Käytiin sirkuksessa. Käytiin jumpassa ja tanssissa. Hankittiin ja koristelttin kuusi. Tehtiin jouluostoksia. Ja käytiin luistelemassa. Joulustressistä ei tietoakaan…

Comment

required