Kirjan julkistamisrumba meni ihan mukavasti. Maikkarin aamutelkkarissa haastattelijana oli Lauri Karhuvaara. Juttelimme kirjasta, Suomen ulkopolitiikasta ja vaaleista. Hän kysyi minulta, olenko tuote. Vastasin, että olen varmaan jonkinlainen ”luonnontuote”, koska saan kicksejä EU-asioista.

Julkistamistilaisuus oli leppoisa. Emilie hääräsi joka paikassa. Isäni yritti vähän toppuutella, mutta eihän se tietenkään onnistunut. Emilie on itsepäinen tyttö ja saa aina tahtonsa läpi.

Paikalla oli paljon tiimiläisiä ja mediaa. Oli kiva nähdä tiimiläisiä. Tuli nostalginen tunne. Teki mieli lähteä kampanjoimaan.

Päivälehdistä paikalla olivat mm. Suomen ”EU-pervo” ja ”-pervotar”, eli Aamulehden Matti Mörttinen ja STT:n Nina Törnudd, sekä Hufvudstadsbladetin Staffan Bruun.

Olin otettu siitä, että politiikan tutkija Jukka Tarkka tuli käymään. Hän kysyi, oliko tämä koko touhu niin kivaa kuin miltä se kirjassa näyttää. Sanoin, että oli – niin hullulta kuin se kuulostaakin.

Aikakauslehdet olivat myös edustettuina, mm. Suomen Kuvalehden Tuomo Lappalainen ja Jarkko Vesikansa, sekä APU-lehti. Naistenlehdet olivat myös vahvasti paikalla.

Tiedotustilaisuudessa korostin, että kirjan tarkoitus on toimia eräänlaisena informaatiokanavana, joka kertoo mepin arjesta. Asiapuolella se kertoo yksityiskohtia onnistuneen kampanjan rakentamisesta, viime syksyn ulkopoliittisesta keskustelusta ja Buttiglionen tapauksesta.

Poliittinen viestini oli, että EU:ssa ei ole pöytiintarjoilua. Sen saa, mitä hakee. Koalitiot ovat joustavia. Suomen ongelma on, että olemme koalitioiden ulkopuolella tai väärissä koalitioissa. Tästä kolme esimerkkiä: turvatakeet (väärä koalitio), pohjoinen ulottuvuus (ei ketään mukana koalitiossa) ja rahoitusraamit (täysin yksin).

Lehdistötilaisuuden jälkeen tarjosin skumppalasilliset Kirsille, Ekalle, Mikolle ja Laurille. Oli mukava muistella menneitä. Kirsihän oli kampanjapäällikköni. Hasan & Partnersin kolmikko vastasi markkinoinnista.

En ehtinyt viipyä skumpalla kauaa. YLE:n aamutelkkarille tulee sarja EU:n perustuslaista. Erinomaista! Keskustelua kaivataan. Annoin 20 minuutin haastattelun, josta leikataan paloja kyseiseen sarjaan.

Haastattelusta riensin Silja Symphonylle luennoimaan Tradenomiliiton porukalle. Sieltä taas eduskuntaan, jossa palaveerasimme Sauli Niinistön kampanjasta. Hyvältä näyttää. Kampanjan takana on rautainen, ammattimainen tiimi.

Comment

required