Aamupäivällä tapasin pari lobbaria, yksi niistä oli Ikean Brysselin toimiston kaveri. Tuntui jotenkin hassulta jutella hänen kanssaan. Teki koko ajan mieli kysyä ruuvaanko nyt kirjahyllystä oikeaa paikkaa kohdalleen. Hänen käyntikortista tuli mieleen ruokasalimme pöytä ja Ikean lihapullat.

Iltapäivällä meillä oli Euroopan parlamentin Bulgaria-valtuuskunnan järjestäytymiskokous. Olen valtuuskunnan täysjäsen. Toimin varajäsenenä USA-valtuuskunnassa. Molemmat mielenkiintoisia. Bulgariasta tulee EU-jäsen vuonna 2007. USA-suhteissa tapahtuu aina uutta.

Euroopan parlamentilla ei ole paljoakaan toimivaltaa ulkosuhteissa. Valtuuskuntien tavoitteena on lähinnä vahvistaa parlamenttien välistä yhteistyötä. Parlamenttikauden aikana tehdään muutama valtuuskuntamatka suuntaan ja toiseen.

Viikonlopun paras urheiluanti oli Euroopan voitto USA:sta golfin Ryder Cupissa. Historian suurin voitto: 18,5-9,5. Amerikkalaiset olivat paperilla kovempia, mutta kentällä vaisuja. EU-yhteistyötä parhaimmillaan. Taitaa olla lähes ainoa tapahtuma, jossa tuuletetaan avoimesti EU-lipun kanssa.

Comment

required