Tänään oli perinteinen Strasbourgin tiistai, eli vauhtia piisasi. Pidin kolme puheenvuoroa täysistunnossa. Aiheina komission vuosittainen lainsäädäntöohjelma, komission uusi kuluttajapolitiikka ja lopuksi vielä autojen päästöt.

Palaan tuohon komission kuluttajastrategiaan myöhemmin. Se on erittäin mielenkiintoinen ja ajattelin käydä sen läpi yksityiskohtaisesti.

Loppupäivä kului erinäisissä kokouksissa, joissa käsiteltiin muun muassa EU:n perustuslakia ja eilen blogissa käsittelemääni Berliinin julistusta.

aki_alex

Aki Riihilahden kanssa matkimme hänen Iltalehtikolumnin poseerausta. Alppirusketukseni matkii legendaarisen Juha Jokisen kestobrunaa…

Eilen illalla poikkesimme Saksan puolella katsomassa Aki Riihilahden Kaiserslauternin peliä. Mahtava kokemus! 

Vaikka kyseessä on Saksan ns. ykkösdivari niin tunnelma oli kuin Mestareiden liigan finaalissa. Kaiserslauternin väkiluku on noin 100 000. Otteluita seuraa usein noin 40 000 fania. Hurja mekkala.

Akin joukkue voitti ja nousi samalla sarjan kolmanneksi. Kolme parasta joukkuetta nousee suoraan Bundesliigaan.

Aki on toipunut hyvin kahdesta leikkauksesta ja puhkuu peli-intoa. Veikkaan, että Riihilahti ratkaisee Kaiserslautenin nousun. 

peli

Kaiserslauternin peliä seuraamassa.

Tänään pelataan toinen jännä jalkapallo-ottelu Manchesterissa. Kyseessä on ottelu, joka juhlistaa EU:n viisykymmentävuotista taivalta. Vastakkain ovat perinteikäs Manchester United (Olli Rehnin lempijoukkue) ja Euroopan sarjoista koottu tähtijoukkue.

Tähtijoukkueessa pelaavat muun muoassa Carlos Puyol, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram, Ronaldinho, Steven Gerrard, David Beckham (jos loukkaantumiseltaan pystyy) ja Jamie Garragher.

Mielestäni ajatus juhlaottelusta on erinomainen, eikä vain siksi, että sitä on ollut ideoimassa komission Lontoon päällikkö Reijo Kemppinen. Britit eivät tunnetusti ole vankkoja EU:n ystäviä. Ehkä tämä ottelu hälventää ennakkoluuloja ainakin hiukkasen.

voitt

Kaiserslautenin uskomaton faniporukka.

Comment

required