Pahoittelut parin päivän radiohiljaisuudesta. Aika on mennyt tapaamisten ja Eurooppa-neuvoston merkeissä.


Oli kiva käydä EU-huipparissa pitkästä aikaa. Vielä kivemmaksi sen teki pääministeri Mari Kiviniemen erinomainen ensiesiintyminen siinä isoimmassa EU-kehässä. Meni erinomaisesti. Saimme hyvin läpi perustavoitteemme.

Huipparissa käsiteltiin EU:n strategisia kumppaneita vähän samassa hengessä kuin viime viikonlopun Gymnichissä. Myös talousaiheet olivat esille päämiesten ja -naisten lounaalla. Ulkoministereiden lounaalla keskusteltiin Pakistanista.

Kansainvälistä mediaa kiinnosti erityisesti Ranskan romanitilanne. Keskustelu kärjistyi viikon aikana tiukaksi. Nyt rauhoiteltiin.

Tänään meillä oli Tasavallan Presidentin kanssa perinteinen aamupalaveri. Kävimme läpi maailmanpoliittista tilannetta ja viime päivien tapahtumia. Suunnittelimme myös tulevia yhteismatkoja.

Lounasvieraaksi sain Kanadan ulkoministerin, Lawrence Cannonin. Vanha tuttu. Tulemme hyvin toimeen. Keskustelimme muun muassa Arktisista kysymyksistä.
 
Kanadan ulkoministeri Lawrence Cannon (kuva: Eero Kuosmanen)
 
Lehdistötilaisuus ulkoministeri Cannonin kanssa (kuva: Eero Kuosmanen)
 
Iltapäivällä väänsin kolumnin ”arvokkaasta ulkopolitiikasta”. Nyt on aika siirtyä viikonlopun viettoon. Tulee tarpeeseen. 

Comment

required