Lumimyräkkä vaikutti myös Brysselin lentohin. Laskeuduin Helsinkiin vasta aamuyöllä. Onnneksi maanantai-aamun ohjelmassa oli joustovaraa. Ei tätä hommaa ilman yöunia jaksaisi.

Aloitin aamun venäläisen Expert Severo-Zapad-lehden haastattelulla. Sen jälkeen isännöin Ruotsin suurlähettilään Eva Walder-Brundinin läksiäislounaan. Paikalla arvovaltainen porukka suomalaisia vaikuttajia Paavo Lipposesta Matti Klingeen.

Iltapäivä alkoi seminaarissa, jossa keskustelimme kokonaisvaltaisesta kriisinhallinnasta. Puhujina muun muassa Martti Ahtisaari, Anne Holmlund ja Jyri Häkämies. Hyvä keskustelu.

Kabinettipalaverin jälkeen pidin puheenvuoron eduskunnassa. Aiheena Helsinki-prosessi.

Lopuksi meillä oli vielä Etyj-porukan kanssa palaveri ensi viikon ulkoministerikokouksesta. Kyllä meillä on mahtava porukka. Kävimme läpi ohjelmaa ja askelmerkkejä.

Luvassa on aikamoinen viikko. Kokoukseen on näillä näkymin tulossa 49 ulkoministeriä! Normaalisti Etyj-kokouksissa on noin 30 ulkoministeriä. Tulossa on delegaatiomäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty kansainvälinen kokous.

Olisihan tässä kiva paukutella henkseleitä ja hehkuttaa, että porukat tulevat paikalle, koska Suomen Etyj-puheenjohtajuus on mennyt ihan mukavasti…mutta kyllä se nyt vaan on niin, että osallistujamäärä korreloi enemmän maailmanpolitiikan myllerrystä kuin meidän erinomaisuutta.

Comment

required