Toinen epätavallinen perjantai putkeen. Myöhäisilta. Istun yksin lapsuuden kodissani täällä Helsingin Lehtisaaressa.

Katselen lahden toiselle puolelle Keilaniemin suuntaan. Eihän sitä meinaa tunnistaa. Ennen näkyi vain metsää, nykyään ?pilvenpiirtäjiä?. Keilaniemi on pääkaupunkialueen Canary Wharf.

Isä-Pappa lensi aiemmin iltapäivällä Brysseliin lastenlastensa luo. Niin minunkin piti, mutta jäin huomisiin Maailmannäyttämöllä-ohjelman nauhoituksiin.

Huomenna julkaistaan myös Eurooppalaisen Suomen kirja EU:n 50-vuotistaipaleen kunniaksi. Osallistun julkaisutilaisuuteen.

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Lauri Tierala kirjoitti muuten erinomaisen vieraskynän Hesarissa tänään. Aiheena EU. Suosittelen, enkä vain siksi, että Lauri on hyvä ystävä ja entinen avustajani.

Tänään oli aika erilainen meppikiertuepäivä. Tai ehkä pikemmin pitäisi pyytää anteeksi, että tänään ei oikein tullut kierrettyä lupausten mukaisesti. Päivä meni pitkälti erinäisiin tapaamisiin.

Aamu alkoi ”Huomenta Suomessa”, jossa olin haastateltavana Ranskan vaaleista.

Ranskan vaaleja kannattaa seurata. Niillä on merkitystä EU:n kehityksen kannalta. Sitä paitsi niistä ei puutu väriä. Pääehdokkaiden vaalitilaisuuksissa on järjestäen yli 10000 henkeä!

Helena Petäistön vaaliraportit MTV3-kanavalla ovat rautaa. Kuten myös Helsingin Sanomien Minna Nalbantoglun blogi.

Aamutelevision jälkeen vietin tunnin Timo Soinin seurassa. Hän oli sattumoisin myös haastateltavana aamutelkkarissa, joskin eri aiheesta. Jäimme studioon nauttimaan aamiaista ja juttelemaan vaaleista.

Aamu voisi alkaa huonomminkin. Timon seurassa on aina hauskaa. Hän on kaveri, joka ruudussa samanlainen kuin luonnossa. ?What you get is what you see?.

Aamupäivällä tapasin vanhoja kavereita ulkoministeriöstä ja valtioneuvoston kansliasta. Juttelimme Berliinin julistuksesta ja perustuslaista.

Ensimmäisen osalta olen nyt optimistisempi kuin aiemmin. Siitä enemmän sunnuntaina.

Toisen suhteen näyttää siltä, että tilanne elää. Siitä myös enemmän myöhemmin. Aihe ei kuulu perjantai-iltaan?

Tapasin myös Turkin suurlähettilään. Keskustelimme jäsenyysneuvottelujen etenemisestä. Suurlähettiläs on mies paikallaan.

On muuten jännää miten vaalit vaikuttavat yleiseen fiilikseen. Tuntemattomat tulevat onnittelemaan. Hymy on herkässä. ?Pankaa tuulemaan?. ?Nyt on uudistuksen aika?. ?Olette moderni ja liberaali vaihtoehto?. Siinä perusviestejä.

Comment

required