Aamu alkoi kello 3.30. Ehdin sopivasti lukea päivän paperit ennen kuin kuntosali kello 5.30 avautui. Jet lagistä ei tietoakaan.

Minulla oli aamulla YK:lla kuusi tapaamista. Ensin keskustelin Kyproksen turkkilaisyhteisön johtaja Eroglun kanssa saaren jälleenyhdistymisestä. Kysymys on hankala mutta toivon kipinä elää.

Kyproksen turkkilaisyhteisön johtaja Eroglu (kuva: Sami Wacklin)

Libyan ulkoministeri Koussa (kuva: Sami Wacklin)

Libyan ulkoministeri Koussa oli uusi tuttavuus. Kävimme mielenkiintoisen keskustelun Afrikan mantereesta. Jatkoin aiheesta Tunisian ulkoministeri Morjanen kanssa. Nämä kaksi naapurimaata katsovat Afrikkaa aika erilaisten linssien läpi. Kazakstanin ulkoministeri Saudabajev päivitti tarkkaan joulukuun Etyj-huippukokouksen valmisteluja. Hyvältä vaikutti. Tapasin myös Gambian kollegan. Hän oli sitä mieltä että siirtomaahistoria on Afrikalle rikkaus, mutta Afrikan täytyy osata vain hyödyntää sitä.

Tunisian ulkoministeri Morjane (kuva: Sami Wacklin)

Kazakstanin ulkoministeri Saudabajev (kuva: Sami Wacklin)

Gambian ulkoministeri Jammeh (kuva: Sami Wacklin)

Irakin kollega Zebarin kanssa olemme vanhoja tuttuja. Hän arvioi maansa hallitusneuvottelujen olevan viimein loppusuoralla.

Irakin ulkoministeri Zebari (kuva: Sami Wacklin)

Venäjän ulkoministeri Lavrov

YK:lta siirryin jalan EU-Venäjä -kokoukseen. Vaihdoin kuulumiset myös Sergei Lavrovin kanssa. Sieltä kiirehdin isännöimään Karibian saarivaltioiden ja pohjoismaiden ministerilounasta. Tunnelma oli lämmin kuin Karibialla ikään. Keskustelu suoraa ja vilkasta. Sain hyvää palautetta ja uutta ajateltavaa myös viime aikoina pohtimastani arvokkaasta ulkopolitiikasta.

(kuva: Johanna Unha)

Caricom-maiden edustajien kanssa ryhmäkuvassa (photo: Michael William-Paul)

Ohjelmani jatkui isännöimällä seminaarin yhdessä kuuron rap-artisti Signmarkin kanssa. Signmark on loistava esimerkki siitä, että erilaisuus ei ole este pärjäämiselle ja menestymiselle. Mieleenpainuva keskustelu! Vammaisten yhdenvertaiset mahdollisuudet eivät vielä ole mikään itsestäänselvyys.

Sigmarkin kanssa Label us able – Respect diversity and free the full potential of all individuals -tilaisuudessa (kuvat: Alex Virtanen)

Pohjoismaisen ulkoministerikokouksen jälkeen ohjelmani oli iltaseitsemältä pulkassa.

Jos tuntuu, että vedän tiukkaa ohjelmaa, myös presidentin ohjelma on tosi tiukka.

Comment

required